• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Gunvor kage med marengs og frisk frugt
billede med Gunvor kage
Den lækre Gunvor kage, der laves med marengs og frisk frugt. En super skøn dessertkage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gunvor kage med marengs og frisk frugt

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 31. maj 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook20PinterestMessengerEmailPrintSMS
20
SHARES
Gå til opskrift

Gunvor kage er en virkelig dejlig dessertkage, der laves med kagebund, marengs og frisk frugt. Du får den skønne opskrift på kagen her.

Du skal simpelthen prøve denne fantastisk Gunvor kage, der smager forrygende godt.

Jeg tror sjældent, at jeg har smagt en kage der smager så godt - og som ikke er vammelsød, men har en super konsistens og smag, og som også er meget præsentabel at sætte på bordet.

Opskriften er fra vores søde nabo - derfor navnet - hun har fået den af en fra hendes arbejde, så jeg ved ikke hvad den rigtigt hedder, men fra nu af hedder den altså Gunvor-kagen.

Jeg vil anbefale dig på det varmeste at lave den, jeg kan ikke rose den nok! Jeg halverede original opskriften, for den var til en stor bradepande og det var for meget for os, men hvis du vil have en stor bradepande skal du bare fordoble opskriften.

Lad dig ikke skræmme af, at det lyder af en lille dejmængde, lige meget om du laver denne portion eller en der er dobbelt så stor, den skal være sådan.

Konsistensen på bunden ligner sådan nærmest mazarinbund, jeg tror at det er pga. af at marengsen kommes ovenpå dejen inden dejen er forbagt, så den nærmest virker som isolering, og bunden derfor nærmest bliver "dampet".

Du skal i øvrigt bruge en bradepande på ca. 30 gange 20 centimeter.

Opskrift på Gunvor kage

billede med Gunvor kage

Gunvor kage

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 80 g rørsukker
  • 2 æggeblommer
  • 1 dl kaffefløde 9%
  • 75 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • Lidt vaniljesukker

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 1 vaniljestang korn af ½ stang vanilie

Topping:

  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl creme fraiche
  • vaniljesukker

Pynt

  • jordbær skåret i skiver
  • vindruer uden kerner, halverede
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Pisk smør, sukker og æggeblommer luftigt og tykt med en elpisker.
  • Bland hvedemel og bagepulver sammen og rør det i med en dejskraber skiftevis med kaffefløden.
  • Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir eller smurt. Evt. en alm. alubakke.
    Bunden af FANTASTISKE %22Gunvor kage%22
  • Pisk æggehvider helt stive og kom sukkeret i lidt efter lidt, til det bliver til marengs. Tilsæt vaniljekorn og pisk til kornene er godt fordelt i marengsen.
  • Fordel marengsmassen over dejen og sæt formen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.
    den færdigbgate gunvor kage med marengs
  • Tjek den, ovne varmer forskelligt og bagetider er forskellige! Lad kagen afkøle helt. Det er vigtigt når du bager Gunvor kage.
  • Pisk fløden stiv og vend vaniljesukker og creme fraiche i. Vend godt rundt, til creme fraichen er helt fordelt i den piskede flødeskum.
  • Fordel massen over den helt kolde kage (lige inden servering), vurder selv hvor meget - eller hvor lidt du vil have på.
  • Pynt med frugt i skiver og server straks den lækre Gunvor kage.

Næringsindhold

Gunvor kage
Mængde pr. portion
Kalorier
588
% Daglig værdi*
Fedt
 
40
g
62
%
Mættet fedt
 
26
g
163
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
105
mg
35
%
Natrium
 
456
mg
20
%
Kalium
 
111
mg
3
%
Kulhydrater
 
55
g
18
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
45
g
50
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
1270
IU
25
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
44
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige Gunvor kage serveres straks, og den er blandt andet perfekt som dessertkage.

I forhold til frugten og pynt på kagen, så kan du bruge lige præcis den frugt du har.

Her er der anvendt jordbær og vindruer, men eksempelvis kiwi, mandarinbåde eller frisk moden fersken i skiver er bestemt også perfekt.

Og brug gerne flotte farver, det gør Gunvor kagen smukkere at se på.

Se flere lækre kageopskrifter:

Lækker guf guf kage - kendt som "den du ved nok"

Mums - opskrift på verdens bedste chokoladekage

Verdens bedste gulerodskage fra New Orleans

Brugerne elsker kagen

Nøj, den er suveræn denne kage! Vi skal holde svendegilde for min kæreste her i weekeden og jeg ville egentlig have lavet jordbærtærter, men denne her er MEGET bedre! Nøj det er godt. MVH Maj-Britt.

Se disse opskrifter:

  • Klejner - den bedste klejne opskrift til jul
  • Orangesnegle med appelsin og nougat
  • Store Daim muffins med banan
  • Sådan laver du frosting til dine kager
  • Madeleine - opskrift på franske småkager
  • Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med pasta med svampe, asparges, tomater og bacon

Pasta med svampe, asparges og bacon

billede med grillet oksecuvette

Grillet oksecuvette med citron- og hvidløgsmarinade

billede ti lLemonade med vandmelon

Lækker lemonade med vandmelon

samosa med fyld af hakket oksekød og ris

Samosa med fyld af hakket oksekød og ris

billede med stegt spidskål med sprød bacon

Spidskål med bacon som tilbehør

wraps med kylling, avocado, bacon og mango

Wraps med kylling, avocado, bacon og mango

amerikansk rejecocktail med cocktailsovs

Amerikansk rejecocktail med cocktailsovs

brasede kartofler

Brasede kartofler - sådan laver du brasekartofler

billede med kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad

billede til bagt æblekage med smuldredej

Bagt æblekage med smuldredej

billede med laksepakker

Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater

billede med gastrik

Gastrik

billede af ribbensteg med sprøde svær

Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid

billede med orangesnegle

Orangesnegle med appelsin og nougat

kyllingelår med sød chili og nudelsalat

Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required