• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

et billede med chateaubriand
Chateaubriand er en lækker fransk bøf, der skæres af den midterste del af oksemørbrad. Et meget mørt og lækkert stykke kød, der er særlig god som gæstemad. Foto: iStock.com.

Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 28. jan, 2023

Oversigt over indhold

  1. Se hvordan du tilbereder chateaubriand, der er en lækker fransk bøf skåret af oksemørbrad. Nem opskrift med stegetid og kernetemperatur.
  2. Opskrift på chateaubriand
  3. Chateaubriand opskrift
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 2 brugere

Se hvordan du tilbereder chateaubriand, der er en lækker fransk bøf skåret af oksemørbrad. Nem opskrift med stegetid og kernetemperatur.

Chateaubriand lyder eksklusivt, og her er der da også tale om mad af ypperste kvalitet.

Bag det fine navn gemmer sig en fransk bøf, der udskæres af oksemørbrad. Her skæres den midterste - og bedste del - af oksemørbraden ud som en stor bøf, der kan veje fra ca. 500 gram og op til 800 gram.

Kødet pudses af for fedt og sener, så du har den rene vare tilbage. Og derefter er det vigtigt ikke at tilberede kødet for længe.

Den korrekte kernetemperatur i en chateaubriand er 57 grader, hvor kødet er perfekt tilberedt uden at være rødt.

Denne udskæring er selvsagt perfekt som gæstemad og lækker weekendmad, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på chateaubriand

et billede med chateaubriand

Chateaubriand opskrift

5 fra 2 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Tid: 40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g oksemørbrad skåret som chateaubriand
  • 1 spsk. smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Varm en pande op ved en god varme og kom smørret på. Lad det bruse af og blive nøddebrunt.
  • Brun nu din chateaubriand hele vejen rundt, så den får en flot stegeskorpe.
  • Læg kødet i et ildfast fad og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Stil fadet ind i ovnen ved 200 °C almindelig over- og undervarme.
  • Her skal den have ca. 15 minutter, og den er klar når kernetemperaturen er på 57 grader. Så mål gerne med et stegetermometer, og ellers plejer det at passe meget fint med de 15 minutter.

Næringsindhold

Chateaubriand opskrift
Mængde pr. portion
Kalorier
436
% Daglig værdi*
Fedt
 
36
g
55
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
113
mg
38
%
Natrium
 
677
mg
29
%
Kalium
 
457
mg
13
%
Kulhydrater
 
0.003
g
0
%
Sukker
 
0.003
g
0
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
87
IU
2
%
Calcium
 
12
mg
1
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigstegte chateaubriand lægges på et skærebræt, hvor kødet hviler i ca. 10-15 minutter. Her overdækkes kødet med sølvpapir og et viskestykke.

Derefter kan den franske bøf skæres ud i tynde skiver og serveres.

Tilbehør til chateaubriand kan være stegt spidskål eller grønne asparges, kartoffelbåde og en lækker rødvinssauce.

Se flere opskrifter:

Culottesteg med balsamico-skysauce

Helstegt oksefilet med kernetemperatur

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Roastbeef i ovn - gourmetsaltet og utrolig lækker

« Stegt spidskål - sådan steger du kål på panden
Moscow Mule cocktail med vodka og ginger beer »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med Kylling Cordon Bleu med asparges

Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce

beignetdej nem frituredej med øl

Beignetdej - nem frituredej med øl

ild i røret

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

billede med bøf stroganoff

Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.