Se hvordan du tilbereder chateaubriand, der er en lækker fransk bøf skåret af oksemørbrad. Nem opskrift med stegetid og kernetemperatur.
Chateaubriand lyder eksklusivt, og her er der da også tale om mad af ypperste kvalitet.
Bag det fine navn gemmer sig en fransk bøf, der udskæres af oksemørbrad. Her skæres den midterste - og bedste del - af oksemørbraden ud som en stor bøf, der kan veje fra ca. 500 gram og op til 800 gram.
Kødet pudses af for fedt og sener, så du har den rene vare tilbage. Og derefter er det vigtigt ikke at tilberede kødet for længe.
Den korrekte kernetemperatur i en chateaubriand er 57 grader, hvor kødet er perfekt tilberedt uden at være rødt.
Denne udskæring er selvsagt perfekt som gæstemad og lækker weekendmad, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på chateaubriand
Ingredienser
- 600 g oksemørbrad skåret som chateaubriand
- 1 spsk. smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Varm en pande op ved en god varme og kom smørret på. Lad det bruse af og blive nøddebrunt.
- Brun nu din chateaubriand hele vejen rundt, så den får en flot stegeskorpe.
- Læg kødet i et ildfast fad og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Stil fadet ind i ovnen ved 200 °C almindelig over- og undervarme.
- Her skal den have ca. 15 minutter, og den er klar når kernetemperaturen er på 57 grader. Så mål gerne med et stegetermometer, og ellers plejer det at passe meget fint med de 15 minutter.
Næringsindhold
Noter
Den færdigstegte chateaubriand lægges på et skærebræt, hvor kødet hviler i ca. 10-15 minutter. Her overdækkes kødet med sølvpapir og et viskestykke.
Derefter kan den franske bøf skæres ud i tynde skiver og serveres.
Tilbehør til chateaubriand kan være stegt spidskål eller grønne asparges, kartoffelbåde og en lækker rødvinssauce.
Se flere opskrifter:
Culottesteg med balsamico-skysauce
Helstegt oksefilet med kernetemperatur
Kom med din kommentar