Den bedste opskrift på roastbeef i ovn. Her gourmetsaltes kødet først, hvorefter det steges perfekt i ovnen til en kernetemperatur på 60 grader.
Roastbeef i ovn er lækker aftensmad, der er perfekt som gæstemad og weekendmad.
Her er den bedste opskrift, hvor du gourmetsalter kødet - gerne i et døgns tid, men mindre kan også gøre det.
Ønskes en roastbeef som på billedet, altså sådan cirka medium, steges kødet indtil en kernetemperatur på 60 grader.
Tiden i ovnen afhænger af mange ting, og derfor er det vigtigste at anvende et stegetermometer, og så tage stegen ud ved den ønskede kernetemperatur.
Har du kød i overskud, er et stykke rugbrød dagen efter med tynde skiver rasotbeef, remoulade og ristede løg jo altid et hit.
Opskrift på roastbeef i ovn

Ingredienser
- 1200 g roastbeef
- 12 g salt
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. rosmarin tørret
- 25 g smør til bruning
Fremgangsmåde
- Dup din roastbeef tør.
- Bland salt med hvidløgspulver og rosmarin. Drys det over stegen, så det er ligeligt fordelt på alle flader.
- Dæk stegen til og sæt den på køl, gerne i et døgn, men i hvert fald så mange timer som muligt.
- Tag stegen ud af køleskabet i en times tid inden det skal tilberedes, så det kan få stuetemperatur.
- Smelt smør på en godt varm pande. Krydr stegen med friskkværnet peber og brun stegen på alle sider - også enderne - ved høj varme.
- Læg din roastbeef i et ovnfast fad og sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i ca. 35-40 minutter. Brug gerne et stegetermometer, og tag roastbeefen ud ved en kernetemperatur på 60 grader. Lidt lavere kernetemperatur hvis kødet ønskes mere rødt, og lidt højere hvis den ovnstegte roastbeef skal være mere gennemstegt.
Næringsindhold
Noter
Den ovnstegte roastbeef tages ud og hviler 10 minutter utildækket på et skærebræt.
Derefter kan kødet skæres i passende skiver.
Se flere opskrifter på god gæstemad:
Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin
Kom med din kommentar