Bland salt med hvidløgspulver og rosmarin. Drys det over stegen, så det er ligeligt fordelt på alle flader.
Dæk stegen til og sæt den på køl, gerne i et døgn, men i hvert fald så mange timer som muligt.
Tag stegen ud af køleskabet i en times tid inden det skal tilberedes, så det kan få stuetemperatur.
Smelt smør på en godt varm pande. Krydr stegen med friskkværnet peber og brun stegen på alle sider - også enderne - ved høj varme.
Læg din roastbeef i et ovnfast fad og sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i ca. 35-40 minutter. Brug gerne et stegetermometer, og tag roastbeefen ud ved en kernetemperatur på 60 grader. Lidt lavere kernetemperatur hvis kødet ønskes mere rødt, og lidt højere hvis den ovnstegte roastbeef skal være mere gennemstegt.
Næringsindhold
Roastbeef i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
272
% Daglig værdi*
Fedt
10
g
15
%
Mættet fedt
5
g
31
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
4
g
Kolesterol
123
mg
41
%
Natrium
3812
mg
166
%
Kalium
567
mg
16
%
Kulhydrater
1
g
0
%
Kostfibre
0.1
g
0
%
Sukker
0.01
g
0
%
Protein
44
g
88
%
Vitamin A
105
IU
2
%
Vitamin C
90
mg
109
%
Calcium
562
mg
56
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.