Lav en lækker kartoffelroulade som tilbehør. Denne opskrift er med persillepesto og kartoffelmos, og den er rimelig nem at lave.
Prøv at lave en lækker kartoffelroulade som tilbehør, og det er faktisk ikke særlig svært.
Det kan jo indimellem være svært at finde på nye måder at lave kartofler som tilbehør på, men denne roulade er altså et rigtig godt bud.
Og så er den så lækker og indbydende, at den også er perfekt som tilbehør til gæstemad.
Opskriften er beregnet til seks personer, og du kan sagtens lave kartoffelrouladen i god tid.
Opskrift på kartoffelroulade
Ingredienser
Kartoffelbund
- 1 kg. bagekartofler skrællet og groftrevet
- 2 æg
- 1 dl piskefløde
- salt og friskkværnet peber
Pesto
- 2 håndfulde persille store håndfulde, bredbladet
- 2 fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Kartoffelmos
- ½ kg. bagekartofler skrællet og skåret i mindre stykker
- 50 g smør
- ½ dl mælk
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Bund
- Pisk æg, fløde, salt og friskkværnet peber sammen i en stor skål.
- Vend de groftrevne kartofler i og vend godt rundt, så de bliver dækket af ægge-/flødeblandingen.
- Læg bagepapir på en bageplade og fordel kartoffelmassen på i en firkant der måler ca. 30 x 35 cm., den skal være ca. ½ cm. tyk. Tryk massen let sammen.
- Sæt i en 200 grader varm ovn, til den er gyldenbrun, ca. 25-30 minutter.
- Når den er bagt - og kølet lidt af - vendes den om på et stykke bagepapir, så den grove side vender nedad.
Persillepesto
- Kom alle ingredienserne til din persillepesto i en blender/foodprocessor og kør til det er en glat masse, smag den til.
Kartoffelmos
- Kog kartoflerne uden salt til de er godt møre. Mos dem og rør dem sammen med smør, mælk og pesto. Smag den til og den må endelig ikke blive for tynd.
- Smør mosen på den let afkølede bund og glat den ud, så den er lige høj over det hele.
- Rul nu forsigtigt din kartoffelroulade sammen som en roulade, fra den lange side - brug evt. bagepapiret til at hjælpe med at rulle den med.
- Pak bagepapir - eller film - stramt om rouladen, så den holder sin form og lad den hvile for at sætte sig lidt (hertil kan den laves dagen før).
- Inden din kartoffelroulade skal serveres, skæres den i ca. 3 cm. tykke skiver, som lægges på bageplade med bagepapir og varmes i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter. Skiverne skal være gennemvarme og let gyldne.
Næringsindhold
Noter
De færdige skiver af kartoffelroulade serveres straks, og de er gode til alt fra culottesteg til flæskesteg.
Kom med din kommentar