Se her hvordan du nemt lavet ovnbagte rodfrugter. Det er rodfrugter stegt i ovn, som du kan bruge som tilbehør til mange forskellige retter.
Ovnbagte rodfrugter er både sunde, nemme og lækre, og så er det en kærkommen lejlighed til, at få ryddet op i grøntsagsskuffen i køleskabet.
I denne opskrift er det består rodfrugterne af kartofler, knoldselleri og pastinakker, men du kan også anvende eks. gulerødder og persillerødder.
Opskriften på rodfrugter i ovn er beregnet til fire personer, men mængderne kan du sagtens justere til efter eget valg.
Opskrift på ovnbagte rodfrugter
Ingredienser
- 1 pose pastinakker skrællet og skåret i mundrette stykker
- ½ knoldselleri skrællet og skåret i mundrette stykker
- 6 kartofler skåret i mundrette stykker
- salt og friskkværnet peber
- 4 kviste rosmarin frisk, finthakket
- 2 rødløg skåret i både
- Lidt olivenolie
Sådan gør du
- Vend rodfrugter og løg sammen i et ovnfast fad.
- Drys med salt, friskkværnet peber og rosmarin. Brug bladene fra ca. 4 kviste rosmarin - eller så meget du synes.
- Dryp med olivenolie og vend det hele godt rundt.
- Sæt fadet i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 30-40 minutter, til de ovnbagte rodfrugter er gyldne og møre. Vend rundt i dem af og til.
Noter
Ovnbagte rodfrugter passer perfekt til alt fra bøffer til koteletter og mange andre retter. Faktisk til langt de fleste middagsretter.
Brug også gerne rodfrugterne til frikadeller eller medisterpølse.
Se også disse opskrifter:
Kom med din kommentar