Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Ovnbagte kartoffelskiver
[the_ad id="1609"]
5
fra 1 bruger
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Tilbehør
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
35
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
750
gram
kartofler
skrællet eller skrubbet godt
▢
3
spiseskefulde
olivenolie
▢
flagesalt
▢
friskkværnet peber
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Til ovnbagte kartoffelskiver starter du med, at skære kartoflerne i ca. 1 centimeter tykke skiver. Dup dem godt tørre.
Kom dem i en skål - eller frysepose - dryp med lidt olie og ryst/rør, til olien lægger sig om alle kartoflerne.
Fordel dem på en bageplade i et lag og så de ikke rører ved hinanden.
Drys kartoffelskiverne med flagesalt og friskkværnet peber.
Sæt i en
200
°C
varm ovn i ca. 25-30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Kan evt. vendes en gang, men det er ikke nødvendigt.
Næringsindhold
Ovnbagte kartoffelskiver
Mængde pr. portion
Kalorier
237
% Daglig værdi*
Fedt
11
g
17
%
Mættet fedt
1
g
6
%
Transfedt
0.04
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
7
g
Natrium
593
mg
26
%
Kalium
789
mg
23
%
Kulhydrater
33
g
11
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
1
g
1
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
4
IU
0
%
Vitamin C
37
mg
45
%
Calcium
23
mg
2
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]