• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

Gammeldaws kylling med skilt sovs
Gammeldaws kylling med skilt sovs er en skøn middagsret fra det danske køkken, og kyllingen serveres gerne med kogte kartofler, gulerødder og agurkesalat. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gammeldaws kylling med skilt sovs

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Opskrift på kylling med skilt sovs
  2. Gammeldaws kylling med skilt sovs
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du 
  5. Næringsindhold
  6. Noter
  7. Se flere opskrifter
5 fra 3 brugere

Her får du en nem opskrift på kylling med skilt sovs. En klassisk og gammeldaws kylling med en fantastisk sovs, der serveres med kartofler.

Kyllingen steges i en god stegegryde, og den skilte sovs laves af hønsebouillon, fløde og creme fraiche. Det er altså mormormad af den bedste slags.

Kyllingen serveres sammen med kogte kartofler, dampede gulerødder og en hjemmelavet agurkesalat.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kylling med skilt sovs

Gammeldaws kylling med skilt sovs

Gammeldaws kylling med skilt sovs

5 fra 3 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Tid: 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 hel kylling gerne mindst 1,4 kilo
  • 1 bundt persille (kruspersille)
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. smør og lidt olie
  • 2 dl hønsebouillon kraftig
  • ½ liter piskefløde
  • 4 spsk. creme fraiche 9%, kan udelades

Sådan gør du 

  • Til gammeldaws kylling med skilt sovs starter du med, at skylle kyllingen under koldt vand. Tjek også at al indmaden er taget ud. Dup kyllingen helt tør og krydr den godt indeni med salt og friskkværnet peber.
  • Fyld kyllingen godt ud med kruspersille og bind benene sammen.
  • Smelt en god klat smør i en stegegryde (og hæld en lille sjat olie i, for at smørret ikke branker), brun kyllingen godt på alle sider, krydr med groft salt og friskkværnet peber.
  • Når den er helt brunet, så hæld bouillon ved, skru ned, læg låg på og lad den simre i ½ time.
  • Hæld ½ liter piskefløde ved og lad den simre i endnu 20-30 minutter, til den er helt gennemstegt (det afhænger lidt af størrelsen).
  • Tag kyllingen op og hold den varm.
  • Nu skulle sovsen gerne være skilt, pisk creme fraiche ud i sovsen og smag den til.
  • Tilsæt lidt kulør, men den skal ikke jævnes, for den skal jo være skilt.

Næringsindhold

Gammeldaws kylling med skilt sovs
Mængde pr. portion
Kalorier
865
% Daglig værdi*
Fedt
 
79
g
122
%
Mættet fedt
 
41
g
256
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
23
g
Kolesterol
 
283
mg
94
%
Natrium
 
994
mg
43
%
Kalium
 
447
mg
13
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
0.03
g
0
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
2343
IU
47
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
108
mg
11
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er du klar til at servere gammeldaws kylling med skilt sovs, og her skæres kyllingen ud i passende stykker.

Serveres sammen med kartofler, gulerødder og agurkesalat. Det er altså en lækker middagsret.

Se flere opskrifter

  • billede med helstegt kylling i ovn
    Helstegt kylling i ovn med stegetid og temperatur
  • billede med lørdagskylling a la butterflied
    Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • billede til opskrifter med kylling
    Opskrifter med kylling - de 12 bedste kyllingeretter
  • billede med tikka masala
    Tikka masala kylling - lækker indisk ret
« Spinatpandekager - nemme og lækre
Sønderjysk grønlangkål med kartofler »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med butterfly kylling

Butterfly kylling - lækker, sprød og ovnstegt

et billede med koteletter i fad

Koteletter i fad med grønsager og ris

billede med chimichurri kylling grill

Chimichurri kylling til grill eller ovn

græsk gyros med kylling og tzatziki

Græsk gyros med kylling og tzatziki

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.