Her får du en nem opskrift på kylling med skilt sovs. En klassisk og gammeldaws kylling med en fantastisk sovs, der serveres med kartofler.
Kyllingen steges i en god stegegryde, og den skilte sovs laves af hønsebouillon, fløde og creme fraiche. Det er altså mormormad af den bedste slags.
Kyllingen serveres sammen med kogte kartofler, dampede gulerødder og en hjemmelavet agurkesalat.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kylling med skilt sovs
Ingredienser
- 1 hel kylling gerne mindst 1,4 kilo
- 1 bundt persille (kruspersille)
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. smør og lidt olie
- 2 dl hønsebouillon kraftig
- ½ liter piskefløde
- 4 spsk. creme fraiche 9%, kan udelades
Sådan gør du
- Til gammeldaws kylling med skilt sovs starter du med, at skylle kyllingen under koldt vand. Tjek også at al indmaden er taget ud. Dup kyllingen helt tør og krydr den godt indeni med salt og friskkværnet peber.
- Fyld kyllingen godt ud med kruspersille og bind benene sammen.
- Smelt en god klat smør i en stegegryde (og hæld en lille sjat olie i, for at smørret ikke branker), brun kyllingen godt på alle sider, krydr med groft salt og friskkværnet peber.
- Når den er helt brunet, så hæld bouillon ved, skru ned, læg låg på og lad den simre i ½ time.
- Hæld ½ liter piskefløde ved og lad den simre i endnu 20-30 minutter, til den er helt gennemstegt (det afhænger lidt af størrelsen).
- Tag kyllingen op og hold den varm.
- Nu skulle sovsen gerne være skilt, pisk creme fraiche ud i sovsen og smag den til.
- Tilsæt lidt kulør, men den skal ikke jævnes, for den skal jo være skilt.
Næringsindhold
Noter
Så er du klar til at servere gammeldaws kylling med skilt sovs, og her skæres kyllingen ud i passende stykker.
Serveres sammen med kartofler, gulerødder og agurkesalat. Det er altså en lækker middagsret.
Kom med din kommentar