• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Dessert

billede til belgiske vafler
Klassiske belgiske vafler, der smager himmelsk godt Vaflerne er samtidig nemme at bage, og de bliver også sprøde hvis du opvarmer dem igen. Foto: iStock.com.

Belgiske vafler - den bedste opskrift

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 25. feb, 2023

Oversigt over indhold

  1. Her får du den bedste opskrift på belgiske vafler, som bruger er vilde med. Vaflerne er sprøde og lækre, og nydes med is, sirup og bær.
  2. Indkøbsliste
  3. Opskrift på belgiske vafler
  4. Belgiske vafler - den bedste opskrift
  5. Ingredienser
  6. Sådan gør du 
  7. Næringsindhold
  8. Noter
5 fra 1 bruger

Her får du den bedste opskrift på belgiske vafler, som bruger er vilde med. Vaflerne er sprøde og lækre, og nydes med is, sirup og bær.

Jeg vil bare sige TAK for din opskrift! Jeg eksperimenterede med rigtigt mange forskellige opskrifter, før jeg fandt din, og den er LANGT den bedste.

Jeg har brugt den rigtigt mange gange, og de er lige fantastiske hver gang!!

Mia Sommer

Belgiske vafler smager fantastisk godt som en dessert, og her du den nemme opskrift på en belgisk vaffel, der altid bliver sprød.

Vaflerne er nemme at bage i et vaffeljern, og har du nogen i overskud, kan de nemt varmes på en brødrister. Og så bliver de sprøde igen.

Du får ca. 10 vafler ud af denne opskrift.

Se også: Sådan bager du de klassiske vafler

Indkøbsliste

Det er nemt bage de belgiske vafler, og du skal heller ikke bruge mange mærkelige ingredienser. Indkøbslisten ser derfor rimelig kort ud - og de fleste af varerne har du muligvis allerede derhjemme, da det langt hen ad vejen er basisvarer:

  • smør
  • sukker
  • vaniljesukker
  • æg
  • hvedemel
  • bagepulver
  • mælk

Opskrift på belgiske vafler

billede til belgiske vafler

Belgiske vafler - den bedste opskrift

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Dessert
Køkken: Belgisk
Tid: 45 min
Antal: 10 stk.

Ingredienser

  • 125 gram smør
  • 75 gram sukker
  • 2 teskefulde vaniljesukker
  • 2 æg
  • 250 gram hvedemel
  • 1 teskefulde bagepulver
  • 2 deciliter mælk
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Vaffeldej: Pisk smør godt med en el-mikser først, så det bliver som skum.
  • Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg, rør det godt sammen.
  • Bland hvedemel og bagepulver, pisk det i ved laveste hastighed.
  • Tilsæt til sidst mælken, mens der stadig piskes ved laveste hastighed.
  • Når mælken er pisket nogenlunde ind i dejen, piskes der videre på højeste hastighed i 2-3 minutter. Dejen skal være ret tyk (som grød), hvis den er for tyk, kan den fortyndes med lidt mere mælk.
  • Varm et vaffeljern op, pensl med lidt smeltet smør den første gang og så behøves det ikke at gøres mere.
  • Bag de belgiske vafler ca. 2½-3 minutter, til de er gyldne.
  • Læg vaflerne på en bagerist, så de ikke blive bløde.

Næringsindhold

Belgiske vafler - den bedste opskrift
Mængde pr. portion
Kalorier
237
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
62
mg
21
%
Natrium
 
128
mg
6
%
Kalium
 
72
mg
2
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
392
IU
8
%
Calcium
 
36
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er de belgiske vafler klar til servering.

Nyd dem som dessert sammen med en god vaniljeis, sirup og friske bær. Beste bliver det ikke.

Se også: Verdens bedste pandekager

« Nemme nougathorn dyppet i chokolade
Fyldte svinekoteletter med æble og timian »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

billede til kyllingefilet i ovn

Kyllingefilet i ovn - den bedste opskrift

billede med lørdagskylling a la butterflied

Lækker lørdagskylling a la butterflied

billede med glaseret skinke

Kogt glaseret skinke i ovn - nem opskrift

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.