Svinemørbraden afpudses for fedt og sølvsene. Du kan eventuelt bede din slagter om at gøre det for dig.
Tænd din ovn på 200 °C varmluft.
Varm en pande op ved en god varme, og smid en spiseskefuld smør på. Lad det netop bruse af og blive nøddebrunt.
Læg den afpudsede svinemørbrad på panden, og brun den godt hele vejen rundt. Men i så kort tid som muligt. Mørbraden skal kun lige have stegeskorpe.
Læg den brunede mørbrad i et ildfast fad, og hæld gerne stegeskyen over den.
Krydr kødet med salt, friskkværnet peber og timian.
En hel svinemørbrad i ovn skal nu have 18 minutter i ovnen, og ikke længere tid. Så er den hel perfekt og ikke tør. Ønskes en mere rosa mørbrad, kan du nøjes med ca. 15 mninutter.
Næringsindhold
Hel svinemørbrad i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
163
% Daglig værdi*
Fedt
6
g
9
%
Mættet fedt
3
g
19
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
2
g
Kolesterol
89
mg
30
%
Natrium
671
mg
29
%
Kalium
508
mg
15
%
Kulhydrater
0.2
g
0
%
Kostfibre
0.1
g
0
%
Sukker
0.003
g
0
%
Protein
26
g
52
%
Vitamin A
123
IU
2
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
11
mg
1
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.