Her får du en meget nem opskrift på hjemmelavet tomatketchup. En lækker og velsmagende ketchup , der blandt andet laves på purerede tomater.
Intet slår en hjemmelavet tomatketchup, som jo kan smages til præcist som du ønsker din ketchup.
Denne er lavet med tomatpure (mosede tomater), som du kan købe på flaske, og den får du altså en rigtig god ketchup ud af.
I sæsonen for danske tomater kan du selvfølgelig også lave din tomatketchup med friske tomater. Det bliver den ikke dårligere af.
Opskrift på tomatketchup
Ingredienser
- 1 løg meget finthakket
- 3 fed hvidløg meget finthakket
- olivenolie til stegning
- 5 blommetomater skåret i grove stykker
- 1 flaske tomatpure mosede tomater
- Lidt chili stødt,kan udelades men giver smag
- 1 dl æbleeddike
- 100 g rørsukker eller alm. sukker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Varm olivenolie op ved middelvarme og tilsæt løg og hvidløg, lad det sautere i ca. 10 minutter, uden at det tager farve.
- Tilsæt tomater, tomatpure (mosede tomater på flaske), eddike, sukker og lidt chili. Der kan også kommes lidt paprika ved.
- Rør det hele sammen og lad ketchuppen simre uden låg i ca. 45-60 minutter, til det har en passende konsistens.
- Blend nu din hjemmelavede tomatketchup grundigt - gerne med en stavblender ned i gryden - til det er helt glat. Der skal ikke være klumper i en ketchup!
- Smag den lækre ketchup til med eddike, sukker, salt og friskkværnet peber.
- Dem færdige tomatketchup hældes på skoldede flasker/glas.
Næringsindhold
Noter
Hjemmelavet tomatketchup kan opbevares på køl.
Til opbevaring kan du eventuelt anvende den flaske, som du købte din tomatpure (mosede tomater) i.
Vask flasken af, skyl med kogende vand og derefter Atatmon.
Se flere skønne opskrifter:
Hjemmelavet hvidløgsdressing med mynte og basilikum
Kom med din kommentar