• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dip og dressing » Hjemmelavet tomatketchup lavet af tomatpure
billede med hjemmelavet tomatketchup
Det er nemt at lave hjemmelavet tomatketchup, der her er lavet af mosede tomater. Bruges blandt andet til pommes frites. Foto: iStock.com.

Hjemmelavet tomatketchup lavet af tomatpure

Opdateret: 20. apr 2022 · Udgivet: 20. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en meget nem opskrift på hjemmelavet tomatketchup. En lækker og velsmagende ketchup , der blandt andet laves på purerede tomater.

Intet slår en hjemmelavet tomatketchup, som jo kan smages til præcist som du ønsker din ketchup.

Denne er lavet med tomatpure (mosede tomater), som du kan købe på flaske, og den får du altså en rigtig god ketchup ud af.

I sæsonen for danske tomater kan du selvfølgelig også lave din tomatketchup med friske tomater. Det bliver den ikke dårligere af.

Opskrift på tomatketchup

billede med hjemmelavet tomatketchup

Hjemmelavet tomatketchup

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Dip og dressing
Køkken: Amerikansk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 1 portion

Ingredienser

  • 1 løg meget finthakket
  • 3 fed hvidløg meget finthakket
  • olivenolie til stegning
  • 5 blommetomater skåret i grove stykker
  • 1 flaske tomatpure mosede tomater
  • Lidt chili stødt,kan udelades men giver smag
  • 1 dl æbleeddike
  • 100 g rørsukker eller alm. sukker
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm olivenolie op ved middelvarme og tilsæt løg og hvidløg, lad det sautere i ca. 10 minutter, uden at det tager farve.
  • Tilsæt tomater, tomatpure (mosede tomater på flaske), eddike, sukker og lidt chili. Der kan også kommes lidt paprika ved.
  • Rør det hele sammen og lad ketchuppen simre uden låg i ca. 45-60 minutter, til det har en passende konsistens.
  • Blend nu din hjemmelavede tomatketchup grundigt - gerne med en stavblender ned i gryden - til det er helt glat. Der skal ikke være klumper i en ketchup!
  • Smag den lækre ketchup til med eddike, sukker, salt og friskkværnet peber.
  • Dem færdige tomatketchup hældes på skoldede flasker/glas.

Næringsindhold

Hjemmelavet tomatketchup
Mængde pr. portion
Kalorier
100
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Hjemmelavet tomatketchup kan opbevares på køl.

Til opbevaring kan du eventuelt anvende den flaske, som du købte din tomatpure (mosede tomater) i.

Vask flasken af, skyl med kogende vand og derefter Atatmon.

Se flere skønne opskrifter:

Hjemmelavet hvidløgsdressing med mynte og basilikum

Nem opskrift på hjemmelavet aioli

Opskrift på guacamole - en lækker avocado dip

Se disse opskrifter:

  • Verdens bedste dressing med balsamico
  • Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Chokokage med banancreme og chokolademousse
  • Grilled cheese sandwich - ostesandwich
  • Opskrift på råcreme og frugtsalat

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med pølsehorn

Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker

billede med sandkage

Lækker sandkage med revet citronskal

billede med kartoffelklodser

Kartoffelklodser - kogte og smørstegte

billede til svenske kødboller med flødesovs og mos

Svenske kødboller med flødesovs og mos

tunfrikadeller lavet af dåsetun

Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

billede med bøf stroganoff

Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris

sunde havregrynskager

Sunde havregrynskager med fuldkorn

billede med paprikasovs

Paprikasovs - opskrift på lækker paprika sauce

beignetdej nem frituredej med øl

Beignetdej - nem frituredej med øl

billede med varm chokolade og kakao med flødeskum

Varm chokolade med flødeskum

et billede med et stykke fynsk brunsviger kage

Fynsk brunsviger - opskrift på snasket brunsvigerkage

billede med squashfrikadeller

Verdens bedste squashfrikadeller

billede til kanelgifler

Kanelgifler med lækker creme og remonce

marinade til lammekølle

Marinade til lammekølle

hjemmelavet fish 'n' chips

Hjemmelavet fish 'n' chips - den bedste opskrift

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required