Her får du en nem opskrift på hjemmelavet aioli. Det er en lækker hvidløgsmayonnaise, der bla. er god som dressing i en burger.
Aioli er en lækker hvidløgsmayonnaise, og den er heldigvis meget nem at lave selv.
Kunsten er blot at piske olien forsigtigt i, og her fortsætter du indtil din aioli har den rette konsistens.
Ønskes en meget markant smag af hvidløg, kan du tilsætte et fed hvidløg mere i opskriften.
Opskrift på hjemmelavet aioli
Ingredienser
- 2 bægre pasteuriserede æggeblommer
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- Lidt salt
- Lidt citronsaft
- olivenolie
Sådan gør du
- Kom æggeblommer, hvidløg, salt og lidt citronsaft i en skål.
- Sæt el-mikseren på laveste hastighed og tilsæt olivenolie dråbevis til at starte med, mens der piskes hele tiden.
- Derefter kan olien tilsættes i en tynd stråle under stadig piskning, indtil din hvidløgsmayonnaise har den ønskede konsistens.
- Smag din hjemmelavede aioli til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Noter
Den hjemmelavede aioli er nu klar til brug, eller du kan opbevare den på køl i en lukket beholder.
Se flere gode opskrifter:
Sådan laver du en græsk tzatziki
Kom med din kommentar