Her er den bedste opskrift på nemme havregrynskugler med havregryn, kakao, kaffe og lidt romessens. Lækker julekonfekt, der rulles i kokos.
Havregrynskugler er klassisk konfekt til jul, men de kan da bestemt også spises på andre tider af året.
Her er en klassisk opskrift på de populære kugler med havregryn, og det er bedst at anvende finvalsede havregryn til dem.
Vidste du i øvrigt, at havregrynskuglerne blev opfundet i Danmark under 2. Verdenskrig, hvor der var mangel på mange fødevarer?
Opskriften på havregrynskugler kunne nemlig første gang findes i bogen "Opfindsomhed i en krisetid", der blev udgivet af Nationaltidende i 1943.
Siden er kuglerne blevet nydt som konfekt hvert år op til jul. Og når man ellers har lyst til noget godt.
Opskrift på havregrynskugler

Ingredienser
- 125 g havregryn finvalsede
- 100 g smør blødt
- 100 g sukker eller flormelis
- 25 g kakao usødet
- ¾ dl kaffe kold og stærk
- 1 tsk. romessens eller efter smag
- 1 dl kokosmel til at trille kuglerne i
Sådan gør du
- De finvalsede havregryn kommes i en skål sammen med blødt smør, sukker, kakao og kaffe..
- Ælt massen grundigt sammen, og smag den til med romessens. Ælt færdig.
- Hæld kokosmel i en tallerken eller lille skål.
- Form til små havregrynskugler, der trilles i kokosmel. Du får ca. 25 kugler ud af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af, hvor store eller små du laver dem.
Næringsindhold
Noter
De færdige havregrynskugler opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet, hvor de har en fin holdbarhed på en uges tid.¨
Men du har sikkert spist havregrynskuglerne længe før, for de smager himmelsk godt.
Du kan i øvrigt også variere ved, at tilsætte eks. marcipan til massen.
Se flere opskrifter
Brugernes kommentarer
Vi brugte ca. 75 g sukker, kun en god spsk. kakao, men puttede så en god portion hindbær ekstrakt i… Mums 🙂 Vi lavede osse samme opskrift som din med 75 g sukker - virkelige gode. Mine barndoms traumer om virkelig fæle havregrynskugler er hermed puttet i glemmekassen 🙂. VH Susanne.
Jeg forsøgte at lave dem uden romessens, for det er jeg ikke så vild med. Og jeg vil sige at de smager ikke ret meget af kaffe. heller ikke uden romsmag (og jeg bryder mig heller ikke om kaffe)
Jeg synes de er rigtig gode! Og så putter jeg et lille stykke mørk chokolade inden i hver når jeg triller dem. Det synes jeg er lækkert 🙂 VH Signe.
Vi plejer at dyppe dem i chokolade inden vi ruller dem i kokos. Når det skal være ekstra godt. VH Anja.
Kom med din kommentar