Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
personer
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Persillesovs
[the_ad id="1609"]
5
fra
3
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Sovs
Køkken:
Dansk
Forb. tid:
5
minutter
min
Tilb. tid:
5
minutter
min
Samlet tid:
10
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
2
spsk.
smør
▢
1½
spsk.
hvedemel
▢
3-4
dl
mælk
▢
1
bdt.
persille
stort bundt, hakket
▢
salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Smelt smør i en lille gryde og tilsæt hvedemel, rør det sammen.
Hæld mælken i lidt efter lidt, lad det koge op mellem hver gang.
Tilsæt mælk indtil sovsen har den konsistens som du ønsker din persillesovs skal have.
Lad sovsen koge igennem et par minutter, for at koge melsmagen ud. Pisk i det, så det ikke brænder på.
Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber. Skru ned og vend persillen i til en lækker persillesovs.
Næringsindhold
Persillesovs
Mængde pr. portion
Kalorier
106
% Daglig værdi*
Fedt
8
g
12
%
Mættet fedt
5
g
31
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
0.3
g
Enkelumættet fedt
2
g
Kolesterol
24
mg
8
%
Natrium
655
mg
28
%
Kalium
123
mg
4
%
Kulhydrater
6
g
2
%
Kostfibre
0.1
g
0
%
Sukker
4
g
4
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
381
IU
8
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
96
mg
10
%
Jern
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]