• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Kager

Chokolade Pavlova med banan, jordbær og kiwi
En lækker og indbydende chokolade Pavlova, der her er pyntet med masser af frugt og bær. Kagen er perfekt som dessertkage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Chokolade Pavlova med frugt og bær

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 7. feb, 2023

Oversigt over indhold

  1. Nem opskrift på chokolade Pavlova med frugt og bær. Den populære marengskage pyntes også med en skøn flødeostecreme, og den er god som dessert.
  2. Opskrift på chokolade Pavlova
  3. Chokolade Pavlova
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Fakta om Pavlova
5 fra 2 brugere

Nem opskrift på chokolade Pavlova med frugt og bær. Den populære marengskage pyntes også med en skøn flødeostecreme, og den er god som dessert.

Chokolade Pavlova er en nem kage, der blandt andet laves med marengs tilsat chokolade.

Pavlovaen pyntes med flødeostecreme, frugt og bær, og den passer virkelig godt som en lækker dessert.

Der er nok til ca. 8 personer i opskriften.

Opskrift på chokolade Pavlova

Chokolade Pavlova med banan, jordbær og kiwi

Chokolade Pavlova

5 fra 2 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 t 30 min
Antal: 8 personer

Ingredienser

Chokolade Pavlova

  • 6 æggehvider
  • 275 g sukker
  • 3 spsk. kakao sigtet
  • 1 tsk. balsamico eller rødvinseddike
  • 50 g mørk chokolade finthakket

Fyld til Pavlova

  • 2 bananer moste dryppet med lidt lime- eller citronsaft
  • 3 dl piskefløde pisket til god stift skum
  • 200 g flødeost naturel, evt. en BUKO med 15%
  • 4 passionsfrugter
  • 2 tsk. flormelis eller efter smag
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 kiwi
  • 200 g jordbær
  • 0,5 banan
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Tegn en cirkel på bagepapir med ca. 26 cm. i diameter.
  • Pisk æggehviderne stive, pisk sukkeret i 1 spsk. ad gangen.
  • Hæld eddike i, sigt kakaoen i og tilsæt chokolade. Vend det forsigtigt rundt, så det hele er godt blandet.
  • Fordel massen på den tegnede cirkel, glat den lidt ud.
  • Stil den i ovnen i midten og skru STRAKS ned på 150 grader.
  • Bag din chokolade Pavlova i 1-1 ¼ time. Kanten skal være sprød og toppen skal være tør, men du skal kunne fornemme den det bløde og seje indre.
  • Sluk for ovnen og lad marengsbunden køle HELT af inde i ovnen.
  • Lige inden servering piskes fløde til ret stift skum og flødeosten vendes i, så det er godt fordelt.
  • Mos bananerne og dryp dem med lidt limesaft, kom det i flødeoste-massen sammen med kødet fra passionsfrugterne, vend det hele godt rundt.
  • Smag til med lidt flormelis og vaniliesukker - lav den IKKE for sød, for bunden er MEGET sød!
  • Fordel massen på den helt kolde chokolade marengs. Pynt med skiver af kiwi, halverede friske jordbær og bananskiver

Næringsindhold

Chokolade Pavlova
Mængde pr. portion
Kalorier
512
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
68
mg
23
%
Natrium
 
142
mg
6
%
Kalium
 
579
mg
17
%
Kulhydrater
 
69
g
23
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
54
g
60
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
1497
IU
30
%
Vitamin C
 
65
mg
79
%
Calcium
 
84
mg
8
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er din chokolade Pavlova med frugt klar til servering, og marengskagen er fremragende som dessertkage.

Fakta om Pavlova

Her er nogle fakta om pavlova:

  1. Opkaldt efter balletdanserinde: Pavlova er opkaldt efter den russiske balletdanserinde Anna Pavlova, der besøgte Australien og New Zealand i begyndelsen af 1900-tallet.
  2. Marengskage: Pavlova er en marengs-baseret dessert, hvor en blanding af sukker, æggehvider og eddike bages i ovnen og derefter tørrer ud for at danne en sprød skorpe og en blød midte.
  3. Popularitet i Australien og New Zealand: Pavlova er en af de mest populære desserter i Australien og New Zealand, især i højtider.
  4. Traditionelt toppet med frugt: Pavlova er typisk toppet med frisk frugt, især jordbær og kiwi, samt flødeskum og et skud sirup eller sauce.
  5. Nationaldessert: Både Australien og New Zealand gør krav på pavlova som deres nationaldessert, og der har været en livlig debat om, hvem der står bag opfindelsen af ​​desserten.

Se flere kageopskrifter:

Verdens bedste chokoladekage opskrift - mums

Gulerodskage - verdens bedste fra New Orleans

Herregårdskage - kendt som sølvkage

« Kødboller i kokosmælk med karry
Smørkage med marcipan og chokolade »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede til stegetid på and

Stegetid på and i ovn - den nemme guide

billede med Buffalo-chicken macaroni and cheese

Himmelsk Buffalo-chicken macaroni and cheese

billede med djævlekylling

Djævlekylling med chili og hvidløg

billede med grillede frikadeller med havregryn

Opskrift på grillede frikadeller med havregryn

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.