Her får du den bedste opskrift på gammeldags æbleflæsk. En klassisk ret med æbler og bacon, der er nem at lave. Serveres på rugbrød.
Æbleflæsk er en traditionel dansk ret, som man på Fyn betragter som en egnsret.
Retten er dog kendt i store dele af Danmark, og den består grundlæggende af æble, bacon og løg.
Her får du en nem og god grundopskrift på æbleflæsket, som du kan servere på et stykke rugbrød.
Bemærk, at opskriften er til to personer/stykker brød, men den er jo nem at gange op.
Opskrift på æbleflæsk

Ingredienser
- 4 skiver bacon
- 2 æbler gerne lidt syrlige og kan koges ud
- 1 lille løg hakkes fint
- 1 tsk. rørsukker eller lidt mere
- salt og friskkværnet peber
- 2 skiver rugbrød
Fremgangsmåde
- Steg først baconskiver sprøde, læg baconskiverne på en kold pande, så smelter fedtet bedre af!
- Når de er gyldne og sprøde, lægges de på køkkenrulle for at dryppe af.
- Skær æbler i stykker og kom dem på panden i baconfedtet sammen med løg.
- Lad dem stå og stege ved svag til mellem varme, til de bliver bløde og "koger ud", så det bliver som en grov mos til dit æbleflæsk.
- Smag til med rørsukker, salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Noter
Æbleflæsk serveres med groft rugbrød og de stegte, sprøde baconskiver. Pynt evt. med lidt timian.
Kom med din kommentar