• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

kålbudding med hvidkål og hakket kød
Kålbudding med hvidkål og hakket kød er en klassik kålret, der serveres med kogte kartofer og sovs. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du kålbudding med hvidkål og hakket kød. En nem opskrift på en populær og klassisk ret med kål, der smager super godt til aftensmad.
  2. Opskrift på kålbudding
  3. Kålbudding med hvidkål og hakket kød
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Sådan laver du kålbudding med hvidkål og hakket kød. En nem opskrift på en populær og klassisk ret med kål, der smager super godt til aftensmad.

Kålbudding er en gammel dansk ret med hvidkål og hakket kød, og den kan vel gå ind under kategorien mormormad.

Retten er rimelig nem at lave, og mens den steges færdig i ovnen, kan du koge kartofler og rydde opvasken væk.

Se også: Nemme hvidkålsrouletter i ovn (kåldolmer)

Hvidkål kan i øvrigt skiftes ud med spidskål, og husk at gemme kogevandet fra kålen til en opbagt sovs til retten.

Opskriften er beregnet til fire personer som lækker aftensmad.

Opskrift på kålbudding

kålbudding med hvidkål og hakket kød

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 45 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 0,5 hvidkål skåret i strimler

Fars til kålbudding

  • 500 gram hakket kalv og flæsk
  • 1 æg
  • 1 løg fintsnittet
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spiseskefulde hvedemel
  • 2 deciliter danskvand eller mælk, almindelig vand

Desuden anvendes

  • 3 spiseskefulde rasp
  • 1 spiseskefuld smør til stegning

Sådan gør du 

  • Til kålbudding starter du med, at koge komme kålen i en gryde sammen med vand og lidt salt.
  • Kog nu hvidkålen i ca. 30 minutter - eller indtil den er kogt mør.
  • Hæld vandet fra, men gem til at lave sovs med!
  • Rør ingredienserne til farsen sammen. Mængden af danskvand kan variere, så gå gradvist frem.
  • Find et højt, ovnfast fad, hvis du har et ellers bruger du bare et almindelig fad og måske bliver det så kun et lag du får lavet.
  • Smør fadet og kom ca. ⅓ af kålen ned i bunden. Fordel halvdelen af farsen ovenpå, så igen kål, det sidste fars og slut med det sidste kål.
  • Drys rasp ovenpå og fordel smørklatter.
  • Sæt kådbuddingen i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 45 - 60 minutter.

Næringsindhold

Kålbudding med hvidkål og hakket kød
Mængde pr. portion
Kalorier
452
% Daglig værdi*
Fedt
 
31
g
48
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
138
mg
46
%
Natrium
 
777
mg
34
%
Kalium
 
628
mg
18
%
Kulhydrater
 
17
g
6
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
267
IU
5
%
Vitamin C
 
44
mg
53
%
Calcium
 
93
mg
9
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Kålbudding serveres sammen med kogte kartofler og en opbagt sovs, hvor du bruger kogevandet fra kålen.

Se også: Hvidkålsgratin med hakket oksekød

« Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag
Millionbøf med kartoffelmos opskrift »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede til æggekage i ovn

Æggekage i ovn med bacon og tomat

billede til forloren hare med vildtsovs

Forloren hare med lækker vildtsovs

billede til italienske kødboller med pastasalat

Italienske kødboller med pastasalat

billede med squashfrikadeller

Verdens bedste squashfrikadeller

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.