Sådan laver du kålbudding med hvidkål og hakket kød. En nem opskrift på en populær og klassisk ret med kål, der smager super godt til aftensmad.
Kålbudding er en gammel dansk ret med hvidkål og hakket kød, og den kan vel gå ind under kategorien mormormad.
Retten er rimelig nem at lave, og mens den steges færdig i ovnen, kan du koge kartofler og rydde opvasken væk.
Se også: Nemme hvidkålsrouletter i ovn (kåldolmer)
Hvidkål kan i øvrigt skiftes ud med spidskål, og husk at gemme kogevandet fra kålen til en opbagt sovs til retten.
Opskriften er beregnet til fire personer som lækker aftensmad.
Opskrift på kålbudding
Ingredienser
- 0,5 hvidkål skåret i strimler
Fars til kålbudding
- 500 gram hakket kalv og flæsk
- 1 æg
- 1 løg fintsnittet
- salt og friskkværnet peber
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 2 deciliter danskvand eller mælk, almindelig vand
Desuden anvendes
- 3 spiseskefulde rasp
- 1 spiseskefuld smør til stegning
Sådan gør du
- Til kålbudding starter du med, at koge komme kålen i en gryde sammen med vand og lidt salt.
- Kog nu hvidkålen i ca. 30 minutter - eller indtil den er kogt mør.
- Hæld vandet fra, men gem til at lave sovs med!
- Rør ingredienserne til farsen sammen. Mængden af danskvand kan variere, så gå gradvist frem.
- Find et højt, ovnfast fad, hvis du har et ellers bruger du bare et almindelig fad og måske bliver det så kun et lag du får lavet.
- Smør fadet og kom ca. ⅓ af kålen ned i bunden. Fordel halvdelen af farsen ovenpå, så igen kål, det sidste fars og slut med det sidste kål.
- Drys rasp ovenpå og fordel smørklatter.
- Sæt kådbuddingen i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 45 - 60 minutter.
Næringsindhold
Noter
Kålbudding serveres sammen med kogte kartofler og en opbagt sovs, hvor du bruger kogevandet fra kålen.
Se også: Hvidkålsgratin med hakket oksekød
Kom med din kommentar