• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Sovs og sauce
billede med sauce tartare
En lækker og hjemmelavet sauce tartare, der kan minde om en remoulade. Server den til fisk eller kylling. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Sauce tartare - perfekt til fisk, skaldyr og kylling

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Sauce tartare er en kold sovs, som du blandt andet kan servere til fisk, skaldyr og kylling. Denne opskrift er med kapers og drueagurker.
  2. Opskrift på sauce tartare
  3. Sauce tartare
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Sauce tartare er en kold sovs, som du blandt andet kan servere til fisk, skaldyr og kylling. Denne opskrift er med kapers og drueagurker.

Sauce tartare er oprindelig en kold, fransk sovs, som i dag nydes over hele verden.

Der findes forskellige opskrifter på den, og her er en opskrift a la Newyorker By Heart, der blandt andet laves med kapers og drueagurker.

Sauce tartare kan serveres til blandt andet fisk, skaldyr og kylling, og den er fremragende til paneret mad som eks. kyllingenuggets.

Opskrift på sauce tartare

billede med sauce tartare

Sauce tartare

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Sovs
Køkken: Fransk
Tid: 15 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 50 g mayonnaise
  • 50 g creme fraiche måske lidt mere
  • ½ rødløg finthakket
  • ¼ dl kapers hakket
  • 1 citron lidt fintrevet skal af 1 citron
  • 2 drueagurker syltede, meget finthakket
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du 

  • Rør mayonnaise og creme fraiche sammen i en skål.
  • Bland øvrige ingredienser i, men hold lidt igen med saltet, fordi kapers også er saltede.
  • Smag din sauce tartare til, og lad den trække indtil den skal bruges.

Næringsindhold

Sauce tartare
Mængde pr. portion
Kalorier
119
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
5
mg
2
%
Natrium
 
1071
mg
47
%
Kalium
 
29
mg
1
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
65
IU
1
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
12
mg
1
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige sauce tartare kan opbevares på køl indtil brug.

Se flere lækre opskrifter:

Karrysovs - opskrift på Danmarks bedste karrysauce

Pizzasauce - hjemmelavet tomatsovs til pizza

Hjemmelavet Thousand Island dressing

Mere inspiration

  • et billede med whiskysauce
    Whiskysauce - uhyre nem sovs med whisky
  • billede med paprikasovs
    Paprikasovs - opskrift på lækker paprika sauce
  • billede med Sauce Populaire
    Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs
  • billede til hurtig andesauce
    Opskrift på nem og hurtig andesauce

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
  • Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet
  • Glaserede perleløg - nem opskrift
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Pæresalat med tørrede tranebær og dressing
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Inspiration til aftensmad

billede med fyldte svinekoteletter

Fyldte svinekoteletter med æble og timian

krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

Krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

billede med sammenkogt ret med skinkekød

Sammenkogt ret med skinkekød

billede til svenske kødboller med flødesovs og mos

Svenske kødboller med flødesovs og mos

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.