Sauce tartare er en kold sovs, som du blandt andet kan servere til fisk, skaldyr og kylling. Denne opskrift er med kapers og drueagurker.
Sauce tartare er oprindelig en kold, fransk sovs, som i dag nydes over hele verden.
Der findes forskellige opskrifter på den, og her er en opskrift a la Newyorker By Heart, der blandt andet laves med kapers og drueagurker.
Sauce tartare kan serveres til blandt andet fisk, skaldyr og kylling, og den er fremragende til paneret mad som eks. kyllingenuggets.
Opskrift på sauce tartare
Ingredienser
- 50 g mayonnaise
- 50 g creme fraiche måske lidt mere
- ½ rødløg finthakket
- ¼ dl kapers hakket
- 1 citron lidt fintrevet skal af 1 citron
- 2 drueagurker syltede, meget finthakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rør mayonnaise og creme fraiche sammen i en skål.
- Bland øvrige ingredienser i, men hold lidt igen med saltet, fordi kapers også er saltede.
- Smag din sauce tartare til, og lad den trække indtil den skal bruges.
Næringsindhold
Noter
Den færdige sauce tartare kan opbevares på køl indtil brug.
Se flere lækre opskrifter:
Karrysovs - opskrift på Danmarks bedste karrysauce
Kom med din kommentar