• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler
Lækre og klassiske krebinetter, der er lavet med hakket svine- og kalvekød. Her serveres sammen med en skøn grøntsagsstuvning og kartofler. God og dansk mad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Få den bedste opskrift på lækre krebinetter lavet af hakket kalv og svin. Krebinetterne serveres med stuvede grøntsager og kartofler.
  2. Opskrift på krebinetter
  3. Krebinetter med tilbehør
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter
5 fra 1 bruger

Få den bedste opskrift på lækre krebinetter lavet af hakket kalv og svin. Krebinetterne serveres med stuvede grøntsager og kartofler.

Krebinetter er en af de mest populære danske retter, og her får du en paneret krebinet, der er lavet af hakket kalve- og svinekød.

Krebinetterne steges i en blanding af smør og olie, og de serveres selvfølgelig sammen med stuvede grøntsager og kogte kartofler.

Tip til stegning af krebinetter: Lad være med at overfylde panden, for så koger de nærmere end steger. De må ikke røre ved hinanden, så steg hellere ad flere omgange. Eller brug en stor pande og en god varme.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på krebinetter

krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

Krebinetter med tilbehør

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Tid: 40 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Krebinetter

  • 600 g hakket kalv og flæsk
  • 1 dl panko rasp
  • 1 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. smør og lidt olie til stegning

Stuvede grøntsager

  • 1 lille blomkål plukket i mindre buketter
  • 5 gulerødder skåret i skrå skiver
  • 100 g ærter fra frost
  • ½ liter kalvebouillon lavet af 5 dl. vand og kalvefond
  • 2½ dl sødmælk eller anden mælk
  • 2 spsk. smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt muskatnød revet
  • 1 håndfuld persille finthakket

Desuden

  • 650 g kartofler

Sådan gør du 

  • Skræl kartofler og kog dem i letsaltet vand, til de er netop møre.
  • Pluk blomkålen i buketter, der ca. passer til en mundfuld. Skær gulerødderne i ca. 2 cm. tykke skiver. Kom vand og fond i en gryde og bring det i kog. Tilsæt blomkål og gulerødder og kog i 3 minutter.
  • Imens sættes en dyb tallerken ovenpå gryden med smør og mel, som smeltes og røres sammen til en smørbolle.
  • Når de 3 minutter er gået, kommes smørbollen ned i gryden og der røres godt, så der ingen klumper er.
  • Tilsæt mælk lidt efter lidt, til det har passende tykkelse. Smag til med salt, friskkværnet peber og muskatnød.
  • Når stuvningen har småkogt i et par minutter, så melsmagen koges væk, tilsættes ærterne. Lad det simre igen i et par minutter, til ærterne er gennemvarme, så er stuvningen klar til servering.
  • Del det hakkede kød i 4 og form til store krebinetter.
  • Bland rasp, salt og friskkværnet peber i en dyb tallerken.
  • I en anden slås ægget ud og det piskes let sammen.
  • Varm smør og olie op på en pande.
  • Vend nu først krebinetterne i æg og derefter i rasp.
  • Steg i ca. 6-7 minutter på hver side, men ellers efter tykkelse. Hold dem evt. varme i ovnen ved ca. 100 grader (ikke varmluft), hvis du ikke kan have dem alle på panden på en gang.

Næringsindhold

Krebinetter med tilbehør
Mængde pr. portion
Kalorier
833
% Daglig værdi*
Fedt
 
48
g
74
%
Mættet fedt
 
21
g
131
%
Transfedt
 
0.5
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
187
mg
62
%
Natrium
 
1712
mg
74
%
Kalium
 
2271
mg
65
%
Kulhydrater
 
68
g
23
%
Kostfibre
 
19
g
79
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
43
g
86
%
Vitamin A
 
13540
IU
271
%
Vitamin C
 
81
mg
98
%
Calcium
 
204
mg
20
%
Jern
 
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Server dine krebinetter med grønsagsstuvningen, de kogte kartofler og et drys persille. Det er god dansk mad, når det er allerbedst. Velbekomme.

Se flere opskrifter

  • billede til forloren hare med vildtsovs
    Forloren hare med lækker vildtsovs
  • billede med frikadeller
    Gammeldags frikadeller - nem opskrift med danskvand
  • billede til karbonader med stuvede ærter og gulerødder
    Karbonader med stuvede ærter og gulerødder
  • billede med hvidkålsrouletter
    Nemme hvidkålsrouletter i ovn (kåldolmer)
« Pasta med kantareller og skinke
Caprese salat med tomat og mozzarella »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med cowboygryde med oksekød og chili

Cowboygryde med oksekød og chili

svinemørbrad i fad

Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt

et billede med koteletter i fad

Koteletter i fad med grønsager og ris

billede med fyldt kalkunbryst

Fyldt kalkunbryst med mozzarella

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.