Her er den bedste opskrift på forloren and, der er fyldt svinemørbrad med svesker og æbler. Her serveret med lækre timiankartofler.
Forloren and er en gammel klassiker i det danske køkken, men retten er naturligvis ikke med and.
I stedet er der tale om en fyldt svinemørbrad med svesker og æbler, og det giver altså en virkelig lækker middagsret.
Her er den lavet med stegte timiankartofler, som du også får opskriften på. Samlet er retten beregnet til fire personer.
Opskrift på forloren and
Ingredienser
Forloren and
- 600 g svinemørbrad afpudset
- 1 æble skrællet og skåret i tern
- 150 g svesker stenfri
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. olie til stegning
- 2½ dl fløde
- 3½ dl vand
- 2 tsk. kalvefond koncentreret
Timiankartofler
- 600 g kartofler gerne aspargeskartofler
- 3 spsk. olivenolie
- 3 kviste timian nogle af bladene taget af
- flagesalt
Sådan gør du
- Skær et dybt snit på langs i svinemørbraden og bank kødet fladt. Krydr kødet godt med salt og friskkværnet peber.
- Fordel æbletern og svesker på kødet og rul den sammen - på den lange led - som en roulade.
- Bind kødsnor om og varm olie op på en stegepande.
- Brun kødet på alle sider og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Læg den forlorne and i et ovnfast fad.
- Kog panden af med vand, koncentreret fond og piskefløde.
- Hæld det over kødet og sæt i en forvarmet ovn ved 180 °C i ca. 20 minutter.
- Tag fadet ud af ovnen, lad kødet trække under stanniol nogle minutter.
- Hæld evt. skysaucen op i en gryde og jævn den med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand, tilsæt evt. også lidt kulør. Smag saucen til.
- Fjern kødsnoren, og forloren and skæres i skiver og serveres sammen med saucen og kartoflerne.
- Kartofler: Skyl og skrub kartoflerne godt, kom dem i en gryde med letsaltet vand og lad dem koge, til de er næsten møre. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre på eftervarmen, ryst gryden af og til. Lad kartoflerne køle helt af og halver dem så på langs.
- Kom lidt olivenolie på en pande, kom kartoflerne på sammen med timian og steg ved middelvarme, til de er gyldne og sprøde. Drys med lidt Maldon salt når de er færdige.
Næringsindhold
Noter
Forloren and serveres straks sammen med de stegte timiankartofler.
En sund spidskålssalat passer også fint til.
Kom med din kommentar