Her er den bedste opskrift på kartoffelrøsti i ovn. Lav lækre og nemme røsti af revne kartofler og løg i ovnen. Bruges som tilbehør.
Kartoffelrøsti er klassisk tilbehør til mange retter, og du laver de lækre røsti af revne kartofler, løg og ost.
Du kan med fordel forkoge kartoflerne, og ellers er det blot at sætte klatter af røsti på bageplade med bagepapir, hvorefter de bages i ovnen.
Du kan sagtens lave de fantastiske røsti uden ost, hvor du blot udelader osten.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kartoffelrøsti
Ingredienser
- 800 g kartofler skrælles
- 2 løg hakkes fint
- 2 spsk. olie
- 3 dl ost revet, evt. emmentaler
Sådan gør du
- Kartofler skrælles. Brug gerne mellemstore kartofler til dine kartoffelrøsti. Koges ca. 8 minutter, vandet hældes fra og koldt vand kommes ved. Lad kartoflerne stå lidt i det kolde vand.
- Løg hakket meget fint og kartoflerne rives groft.
- Bland kartofler med løg, salt og friskkværnet peber. Riv osten og kom den i. Bland det hele godt sammen.
- Læg klatter af røsti på en bageplade med bagepapir og pres dem godt sammen og lidt flade.
- Dryp dem med ganske lidt olie og sæt dem i ovnen ved 225 grader i ca. 25 minutter, de skal være brune og lidt sprøde.
Næringsindhold
Noter
Kartoffelrøsti anrettes i et fad og serveres straks som tilbehør til alt fra culottesteg til oksemørbrad.
Fakta om røsti
Rösti, eller røsti, er en traditionel schweizisk ret, der laves af stegte, revne kartofler.
Rösti er en simpel ret, der normalt består af kun to ingredienser: revne kartofler og fedtstof, typisk smør eller olie.
De revne kartofler steges i en pande, indtil de er gyldne og sprøde, og kan serveres som tilbehør til forskellige hovedretter eller bruges som en base til andre retter, såsom omeletter og pølser.
Rösti kan varieres med forskellige krydderier eller tilsatte ingredienser, såsom løg, ost, skinke eller grøntsager.
Se flere opskrifter:
Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
Kartofler - lækre retter og opskrifter med kartoffel
Kom med din kommentar