• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

et billede med t-bone steak
T-bone steak er en eftertragtet bøf, hvor du har oksemørbrad på den ene side af benet, og tyndsteg på den anden. God til både pandestegning og grill. Foto: iStock.com.

Sådan steger du en T-bone steak perfekt

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 28. jan, 2023

Oversigt over indhold

  1. Få den bedste opskrift på stegning af T-bone steak, hvor kødet bliver mørt og lækkert. Med oksemørbrad og tyndsteg på hver side af T-benet.
  2. Opskrift på T-bone steak
  3. Sådan steger du en T-bone steak perfekt
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. T-Bone på grill
5 fra 1 bruger

Få den bedste opskrift på stegning af T-bone steak, hvor kødet bliver mørt og lækkert. Med oksemørbrad og tyndsteg på hver side af T-benet.

T-bone er en helt særlig bøf, hvor du faktisk får to bøffer i samme udskæring.

Benet i bøffen er formet som et T, og deraf navnet. På den ene side af benet har du en meget mør oksemørbrad, og på den anden side en næsten lige så oksetyndsteg. Det bliver ikke meget bedre.

Den store bøf er nem at stege, og de vejer typisk fra 400 gram og op til omkring 800 gram.

I denne, der er på 600 gram, er der nok til i hvert fald to personer. Husk, at benet jo også vejer lidt.

Er I fire personer skal du bruge to styks.

Opskrift på T-bone steak

et billede med t-bone steak

Sådan steger du en T-bone steak perfekt

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 30 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 1 T-bone steak på ca. 600 gram
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. smør
  • 3 kviste rosmarin
  • 3 fed hvidløg pillede og knuste
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Salt din T-bone steak grundigt på begge sider. Lad kødet hvile 15 minutter.
  • Varm en pande op ved en god varme og kom 1 spsk. smør på. Lad det bruse af og blive nøddebrunt.
  • Brun den store bøf grundigt på begge, men vend den kun én gang.
  • Skru lidt ned for varmen og kom yderligere 1 spsk. smør på panden sammen lidt frisk rosmarin og knuste fed hvidløg.
  • Steg nu T-Bone steaken færdig i ca. 4 minutter på hver side - afhængig af tykkelse. Undervejs øses stegesky op over kødet.
  • Til sidst krydres med friskkværnet peber.

Næringsindhold

Sådan steger du en T-bone steak perfekt
Mængde pr. portion
Kalorier
774
% Daglig værdi*
Fedt
 
56
g
86
%
Mættet fedt
 
25
g
156
%
Transfedt
 
0.5
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
22
g
Kolesterol
 
198
mg
66
%
Natrium
 
1416
mg
62
%
Kalium
 
950
mg
27
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
63
g
126
%
Vitamin A
 
355
IU
7
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
32
mg
3
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige T-bone steak skal hvile 5 minutter inden udskæring. Derefter er det blot at spise løs, og der er som sagt nok til i hvert fald to personer i denne store bøf.

Tilbehør til en T-bone kan være kartoffelbåde, ærter og en lækker salat. Plus selvfølgelig en hjemmelavet rødvinssauce.

T-Bone på grill

De lækre og store bøf er også god at grille, og her grilles den ved direkte varme.

Start med at salte den, og vend med peber til bøffen er færdig. Grilles ca. 4-5 minutter på hver side ved en god og direkte varme.

Stegetiden afhænger af tykkelsen, og du skal aldrig grille den for længe, da kødet så nemmere bliver lidt mere tør i konsistensen.

Se flere opskrifter:

Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad

Culottesteg med balsamico-skysauce

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Roastbeef i ovn - gourmetsaltet og utrolig lækker

« Moscow Mule cocktail med vodka og ginger beer
Whiskysauce - uhyre nem sovs med whisky »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med madpandekager

Madpandekager - de nemme og lækre uden sukker

rodfrugt biksemad med halloumi

Rodfrugt biksemad med halloumi

billede gammeldags æggekage i pande

Gammeldags æggekage med bacon

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.