Her får du en nem opskrift på sprøde kartoffelchips i mikroovn. Det er en super skøn måde at lave chips på, og de bliver virkelig sprøde.
Elsker du sprøde kartoffelchips, så skal du prøve at lave disse i din mikroovn.
De lækre chips er ret nemme at lave, og så smager de altså virkelig godt. Og jo, de bliver helt sprøde.
Der kan være noget forskel på hvor lang tid kartoffelskiverne skal have i mikroovnen, fordi der er forskel, også på mikroovne.
Tiden afhænger også af tykkelsen på kartoflerne. Og du kan bruge små eller store kartofler, afhængig af hvad du har.
Opskrift på kartoffelchips
Ingredienser
- 200 g kartofler
- rapsolie eller solsikkeolie
- salt
Sådan gør du
- Skræl eller skrub kartoflerne, alt efter hvad du kan lide.
- Skær dem i tynde skiver. Jeg kan personligt godt lide, at kartoffelchips er lidt tykke i det, men hvis du vil have dem helt tynde, så er det nok nemmest at bruge et mandolinjern.
- Tag en tallerken der kan tåle at gå i mikroovn og spray - eller pensl - olie på.
- Læg kartoflerne i et lag, de må ikke lægge ovenpå hinanden.
- Sæt i mikroovn og start med at give 3-3½ minut, kig til kartoflerne og se om de begynder at tage lidt farve i kanterne. Hvis ikke, så giv dem endnu 1-1½ minuts tid.
- Når de får en lille smule farve i kanterne, tages de ud og vendes, sæt i mikroovnen igen i 1-1½ minut.
- Tjek dem og se om de har fået farve ellers giv dem endnu ½-1 minut.
- Tag dem ud og læg dine chips over på en bageplade med bagepapir eller en tallerken og drys med salt, lidt eller meget alt efter hvad du foretrækker.
- De nemme kartoffelchips bliver sprøde mens de ligger og køler af. Forsæt med resten af kartoflerne på samme måde og server dem, når de er helt kolde.
Næringsindhold
Noter
De sprøde kartoffelchips nydes afkølet - eller opbevares i en lufttæt beholder. De smager fremragende.
Se flere kartoffelopskrifter:
Kom med din kommentar