Lækre trøfler med kokos er meget nemme at lave, og her er den bedste opskrift, hvor trøflerne laves af kagerester og trilles i kokos.
Trøfler med kokos, romkugler, romtrøfler, trøffelkugler, romboller, sputnik, krumseboller eller opfej fra bagerens gulv?
Jo, kært barn har mange navne. Men sikkert er det, at trøfler elskes af mange, både børn og voksne.
De laves af i forvejen bagt brød, og derfor er det en god måde at bruge rester på. Mørke kager giver lidt mere mørke kugler, mens wienerbrød gør dem lidt lysere i det. Du kan dog redde meget med kakao.
Det er dog indimellem en tvivlsom kvalitet du kan købe i blandt andet supermarkederne, så derfor er det bedste at lave dem selv.
Opskriften her er på trøfler med kokos, som er bedre end du nogensinde har smagt dem. Det tør jeg godt love! Og når først du har lavet disse, så køber du ikke flere færdige trøffelkugler.
I stedet for kokosmel kan du selvfølgelig også vælge, at trille trøflerne i chokoladedrys eller flerfarvet drys.
I denne opskrift er der brugt en romessens, altså romsmag, men hvis du laver romkugler til voksne kan du sagtens – og med fordel – bruge ægte rom.
Tre spiseskefulde rom passer til denne opskrift, men smag selv din romkugledej til.
Du får 10 stk. ud af denne mængde.
Opskrift på trøfler

Ingredienser
- 300 g kage wienerbrød, mazarintærte, hindbærroulade eller andet
- 2 spsk. kakao
- 2 spsk. romessens eller ægte rom
- 2 spsk. hindbærmarmelade
- 50 g kokosmel
Sådan gør du
- Start med at smuldre kagerester ned i en stor skål. Du kan sagtens bruge rester, men du kan selvfølgelig også bare købe en roulade, mazarintærte, wienerbrød eller anden kage, og bruge den.
- Når kagen er godt smuldret ud kommer du de øvrige ingredienser i skålen. Nu skal du samle dejen til dine trøfler.
- Du kan vælge at ælte det godt igennem med fingrene, men du kan også bruge en håndmikser. Vær lige opmærksom på, at dejen er meget sej, og derfor kan det være en besværlig opgave for håndmikseren, fordi dejen hurtigt binder sig om piskerisene.
- Men det kan lade sig gøre, og tager ikke mange minutter. Smag dejen til – det kan være du ønsker mere rom essens, marmelade eller kakao i trøflerne.
- Når du har en ensartet og kakaofarvet dej, tager du lidt kokosmel og hælder ud i en dyb tallerken.
- Tag så en spiseske, og saml en klump dej op fra skålen, og læg i den ene håndflade. Nu kan du forsigtigt trille trøfler – og derefter trille dem i kokosmel.
Næringsindhold
Noter
Læg efterhånden dine trøfler på en anden flad tallerken eller fad, og når du er færdig sætter du dem i køleskabet.
Her må de gerne stå mindst en time inden servering.
Se flere lækre kageopskrifter:
Romkugler med marcipan og mørk rom
Kom med din kommentar