• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Kager

hjemmelavede romkugler
Nemme og hjemmelavede romkugler, der blandt andet laves med marcipan og mørk rom. Og sådan en romkugle kan man altid hapse. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Romkugler med marcipan og mørk rom

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Intet slår en hjemmelavet romkugle, og her får du en skøn opskrift på lækre romkugler med marcipan og mørk rom. Lavet af kagerester.
  2. Opskrift på romkugler
  3. Hjemmelavede romkugler
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du Vis fotosFotos fra
  6. Noter
5 fra 1 bruger

Intet slår en hjemmelavet romkugle, og her får du en skøn opskrift på lækre romkugler med marcipan og mørk rom. Lavet af kagerester.

Sådan laver du de lækreste romkugler af kagerester, og de er altså meget nemme at trille i noget krymmel.

Her er der anvendt appelsinmarmelade, men en hindbærmarmelade er også god til romkugler.

Ønskes en alkoholfri romkugle, kan den mørke rom erstattes af romessens.

Kagerester kan være alt fra chokoladekage til wienerbrød, mazarinkage og andre slags kager.

Du får ca. 20 romkugler eller trøfler af denne opskrift.

Opskrift på romkugler

hjemmelavede romkugler

Hjemmelavede romkugler

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
På køl: 30 minutter min
Tid: 45 minutter min
Antal: 20 stk.

Ingredienser

  • kagerester en rest chokoladekage eller hvad du nu har. Det kan være forskellig slags kage, alt virker
  • marcipan
  • appelsinmarmelade
  • mørk rom efter smag
  • kakaopulver efter smag
  • krymmel

Sådan gør du 

  • Kom kagerester i en foodprocessor og kør til det kun er krummer.
    fremstilling af romkugler
  • Tilsæt lidt appelsinmarmelade (et par spsk. ad gangen), marcipan plukket i mindre stykker, et par spsk. mørk rom og et par spsk. usødet kakao.
  • Kør det hele sammen, til din romkugledej samler sig. Smag på det. Virker det for tørt, så tilsæt lidt mere marmelade og måske lidt mere rom.
    romkugledej
  • Stil massen til dine romkugler i køleskabet i i ½ times tid, det gør massen lidt nemmere at trille til kugler.
  • Tril til så store romkugler som du ønsker. Mine blev ca. på størrelse med en bordtennisbold.
    færdige romkugler med krymmel
  • Tril så romkuglerne i krymmel og opbevar dem køligt.

Noter

De færdige romkugler kan holde sig op til uge på køl. Men du har sikkert spist dem inden da.

Se flere lækre kager:

Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

Lækker banankage med chokolade

Verdens bedste gulerodskage fra New Orleans

« Wienerschnitzel med brasede kartofler
Guacamole - lækker avocado dip »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

kyllingelår med sød chili og nudelsalat

Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

billede med mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

ild i røret

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.