Intet slår en hjemmelavet romkugle, og her får du en skøn opskrift på lækre romkugler med marcipan og mørk rom. Lavet af kagerester.
Sådan laver du de lækreste romkugler af kagerester, og de er altså meget nemme at trille i noget krymmel.
Her er der anvendt appelsinmarmelade, men en hindbærmarmelade er også god til romkugler.
Ønskes en alkoholfri romkugle, kan den mørke rom erstattes af romessens.
Kagerester kan være alt fra chokoladekage til wienerbrød, mazarinkage og andre slags kager.
Du får ca. 20 romkugler eller trøfler af denne opskrift.
Opskrift på romkugler
Ingredienser
- kagerester en rest chokoladekage eller hvad du nu har. Det kan være forskellig slags kage, alt virker
- marcipan
- appelsinmarmelade
- mørk rom efter smag
- kakaopulver efter smag
- krymmel
Sådan gør du
- Kom kagerester i en foodprocessor og kør til det kun er krummer.
- Tilsæt lidt appelsinmarmelade (et par spsk. ad gangen), marcipan plukket i mindre stykker, et par spsk. mørk rom og et par spsk. usødet kakao.
- Kør det hele sammen, til din romkugledej samler sig. Smag på det. Virker det for tørt, så tilsæt lidt mere marmelade og måske lidt mere rom.
- Stil massen til dine romkugler i køleskabet i i ½ times tid, det gør massen lidt nemmere at trille til kugler.
- Tril til så store romkugler som du ønsker. Mine blev ca. på størrelse med en bordtennisbold.
- Tril så romkuglerne i krymmel og opbevar dem køligt.
Noter
De færdige romkugler kan holde sig op til uge på køl. Men du har sikkert spist dem inden da.
Se flere lækre kager:
Opskrift på Lagkagehusets kanelstang
Kom med din kommentar