• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Kager
et billede med giftkage grøn kage og bladankage
Giftkage er en farverig rød og grøn kage, som ungerne elsker. Kagen er da også velsmagende, og den kaldes også for bladankage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Giftkage er for mange en tur ned ad memory lane, men kagen er stadig populær. Her er den bedste opskrift på en rød grøn kage med chokolade.
  2. Opskrift på grøn giftkage
  3. Giftkage - bladankage
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Hvad er frugtfarve?
5 fra 1 bruger

Giftkage er for mange en tur ned ad memory lane, men kagen er stadig populær. Her er den bedste opskrift på en rød grøn kage med chokolade.

Giftkage lyder farligt, men tværtimod er det en uimodståelig dejlig kage, som de fleste elsker.

Kagen, der blandt andet også er kendt som bladankage, rød grøn kage, grøn kage, banditkage og andre navne, havde sin storhedstid i 1970erne og op i 80erne.

Men giftkagen er skam stadig populær, og den smager da også super godt.

Opskrift på grøn giftkage

et billede med giftkage grøn kage og bladankage

Giftkage - bladankage

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 375 g smør
  • 285 g sukker
  • 375 g hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 3 æg
  • 3 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. mandelessens eller efter smag
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • rød frugtfave
  • grøn frugtfarve
  • 75 g chokolade gerne en 72%

Sådan gør du 

  • Pisk smør rigtig godt med sukkeret, brug en el-mikser og pisk, til det bliver hvidt og luftigt.
  • Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt mellem hvert æg og rigtig godt efter det sidste, brug el-mikseren.
  • Bland bagepulver med hvedemel og vaniljesukker. Rør melblandingen i med en (træ)grydeske, skiftevis med mælken. Rør mandelessens i.
  • Tag ca. ⅓ af dejen fra og kom grøn frugt farve i det, rør til det er godt rørt ud i dejen.
  • Kom rød frugtfarve i resten af dejen og rør igen, til farven er godt fordelt i dejen. Bemærk: Ønskes en ren grøn kage, ja så udelades den røde farve.
  • Beklæd en lille bradepande med bagepapir og kom den røde dej i.
  • Kom den grønne dej over og glat det lidt ud.
  • Vend rundt i dejen med en ske, så det bliver lidt blandet.
  • Sæt din giftkage i en forvarmet ovn ved 175 grader almindelig over- og undervarme i ca. 30-40 minutter.
  • Tjek ved at stikke en tandstikker i den på det tykkeste sted, inden den tages ud.
  • Lad din rød grøn kage afkøle på bagerist. Smelt chokoladen over vandbad, hæld den ud over kagen og bred den ud.
  • Lad det stivne inden den færdige giftkage skæres ud.

Næringsindhold

Giftkage - bladankage
Mængde pr. portion
Kalorier
756
% Daglig værdi*
Fedt
 
45
g
69
%
Mættet fedt
 
28
g
175
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
167
mg
56
%
Natrium
 
753
mg
33
%
Kalium
 
210
mg
6
%
Kulhydrater
 
79
g
26
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
42
g
47
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
1325
IU
27
%
Calcium
 
81
mg
8
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Giftkage eller rød grøn kage skæres ud i passende stykker og serveres.

En grøn giftkage laves i en bradepande, og den er derfor nem at tage med i skolen, til kolleger eller andre steder.

Bemærk, at der er anvendt 375 gram smør i giftkagen, men du kan sagtens sætte indholdet af smør ned. Prøv eks. med 250 eller 300 gram.

Ekstra tip: Du kan sagtens beklæde den varme kage med et lag pålægschokolade, og så blot lade chokoladen smelte.

Hvad er frugtfarve?

Frugtfarve, eller konditorfarve, er en type færdiglavet farve, der bruges til at farve fødevarer, især kager, slik, næringsmiddelprodukter og drikkevarer.

Frugtfarve er typisk fremstillet af naturlige eller syntetiske stoffer, der giver den ønskede farve.

Frugtfarver omfatter en række farver, herunder rød, blå, grøn, gul og pink, der er opnået fra frugt- eller grøntsagsbaserede ingredienser, såsom røde bær, blåbær eller spinat.

De er ofte anvendt i industriel produktion af næringsmiddelprodukter såsom slik, saft, yoghurt og skumfiduser.

Frugtfarver kan også købes i form af pulver eller væske til hjemmebrug, og de er en populær måde at give liv til kager og søde sager.

Se flere kageopskrifter:

Verdens bedste chokoladekage opskrift - mums

Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Lækker guf guf kage - kendt som "den du ved nok"

Mere inspiration

  • hvepsebo kage
    Hvepsebo kage med lækker kokostop
  • lagkagehusets blommekage
    Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer
  • kakaokage med kokoslåg
    Kakaokage med kokoslåg til bradepande
  • hjemmebagte madeleine kager
    Madeleine - opskrift på franske småkager

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
  • Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet
  • Glaserede perleløg - nem opskrift
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Pæresalat med tørrede tranebær og dressing
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Inspiration til aftensmad

billede med cowboygryde med oksekød og chili

Cowboygryde med oksekød og chili

hakket oksekød med spinat og champignon

Hakket oksekød med spinat og champignon

billede med Buffalo-chicken macaroni and cheese

Himmelsk Buffalo-chicken macaroni and cheese

billede med glaseret skinke

Kogt glaseret skinke i ovn - nem opskrift

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.