Giftkage er for mange en tur ned ad memory lane, men kagen er stadig populær. Her er den bedste opskrift på en rød grøn kage med chokolade.
Giftkage lyder farligt, men tværtimod er det en uimodståelig dejlig kage, som de fleste elsker.
Kagen, der blandt andet også er kendt som bladankage, rød grøn kage, grøn kage, banditkage og andre navne, havde sin storhedstid i 1970erne og op i 80erne.
Men giftkagen er skam stadig populær, og den smager da også super godt.
Opskrift på grøn giftkage

Ingredienser
- 375 g smør
- 285 g sukker
- 375 g hvedemel
- 3 dl mælk
- 3 æg
- 3 tsk. bagepulver
- 3 tsk. mandelessens eller efter smag
- 3 tsk. vaniljesukker
- rød frugtfave
- grøn frugtfarve
- 75 g chokolade gerne en 72%
Fremgangsmåde
- Pisk smør rigtig godt med sukkeret, brug en el-mikser og pisk, til det bliver hvidt og luftigt.
- Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt mellem hvert æg og rigtig godt efter det sidste, brug el-mikseren.
- Bland bagepulver med hvedemel og vaniljesukker. Rør melblandingen i med en (træ)grydeske, skiftevis med mælken. Rør mandelessens i.
- Tag ca. ⅓ af dejen fra og kom grøn frugt farve i det, rør til det er godt rørt ud i dejen.
- Kom rød frugtfarve i resten af dejen og rør igen, til farven er godt fordelt i dejen. Bemærk: Ønskes en ren grøn kage, ja så udelades den røde farve.
- Beklæd en lille bradepande med bagepapir og kom den røde dej i.
- Kom den grønne dej over og glat det lidt ud.
- Vend rundt i dejen med en ske, så det bliver lidt blandet.
- Sæt din giftkage i en forvarmet ovn ved 175 grader almindelig over- og undervarme i ca. 30-40 minutter.
- Tjek ved at stikke en tandstikker i den på det tykkeste sted, inden den tages ud.
- Lad din rød grøn kage afkøle på bagerist. Smelt chokoladen over vandbad, hæld den ud over kagen og bred den ud.
- Lad det stivne inden den færdige giftkage skæres ud.
Næringsindhold
Noter
Giftkage eller rød grøn kage skæres ud i passende stykker og serveres.
En grøn giftkage laves i en bradepande, og den er derfor nem at tage med i skolen, til kolleger eller andre steder.
Bemærk, at der er anvendt 375 gram smør i giftkagen, men du kan sagtens sætte indholdet af smør ned. Prøv eks. med 250 eller 300 gram.
Ekstra tip: Du kan sagtens beklæde den varme kage med et lag pålægschokolade, og så blot lade chokoladen smelte.
Hvad er frugtfarve?
Frugtfarve, eller konditorfarve, er en type færdiglavet farve, der bruges til at farve fødevarer, især kager, slik, næringsmiddelprodukter og drikkevarer.
Frugtfarve er typisk fremstillet af naturlige eller syntetiske stoffer, der giver den ønskede farve.
Frugtfarver omfatter en række farver, herunder rød, blå, grøn, gul og pink, der er opnået fra frugt- eller grøntsagsbaserede ingredienser, såsom røde bær, blåbær eller spinat.
De er ofte anvendt i industriel produktion af næringsmiddelprodukter såsom slik, saft, yoghurt og skumfiduser.
Frugtfarver kan også købes i form af pulver eller væske til hjemmebrug, og de er en populær måde at give liv til kager og søde sager.
Se flere kageopskrifter:
Verdens bedste chokoladekage opskrift - mums
Kom med din kommentar