Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Giftkage - bladankage
[the_ad id="1609"]
5
fra 1 bruger
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Kager
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
1
time
t
Servings:
8
personer
Ingredienser
▢
375
g
smør
▢
285
g
sukker
▢
375
g
hvedemel
▢
3
dl
mælk
▢
3
æg
▢
3
tsk.
bagepulver
▢
3
tsk.
mandelessens
eller efter smag
▢
3
tsk.
vaniljesukker
▢
rød frugtfave
▢
grøn frugtfarve
▢
75
g
chokolade
gerne en 72%
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Pisk smør rigtig godt med sukkeret, brug en el-mikser og pisk, til det bliver hvidt og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt mellem hvert æg og rigtig godt efter det sidste, brug el-mikseren.
Bland bagepulver med hvedemel og vaniljesukker. Rør melblandingen i med en (træ)grydeske, skiftevis med mælken. Rør mandelessens i.
Tag ca. ⅓ af dejen fra og kom grøn frugt farve i det, rør til det er godt rørt ud i dejen.
Kom rød frugtfarve i resten af dejen og rør igen, til farven er godt fordelt i dejen. Bemærk: Ønskes en ren grøn kage, ja så udelades den røde farve.
Beklæd en lille bradepande med bagepapir og kom den røde dej i.
Kom den grønne dej over og glat det lidt ud.
Vend rundt i dejen med en ske, så det bliver lidt blandet.
Sæt din giftkage i en forvarmet ovn ved 175 grader almindelig over- og undervarme i ca. 30-40 minutter.
Tjek ved at stikke en tandstikker i den på det tykkeste sted, inden den tages ud.
Lad din rød grøn kage afkøle på bagerist. Smelt chokoladen over vandbad, hæld den ud over kagen og bred den ud.
Lad det stivne inden den færdige giftkage skæres ud.
Næringsindhold
Giftkage - bladankage
Mængde pr. portion
Kalorier
756
% Daglig værdi*
Fedt
45
g
69
%
Mættet fedt
28
g
175
%
Transfedt
2
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
12
g
Kolesterol
167
mg
56
%
Natrium
753
mg
33
%
Kalium
210
mg
6
%
Kulhydrater
79
g
26
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
42
g
47
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
1325
IU
27
%
Calcium
81
mg
8
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]