Skær citronen i mindre både, og fyld kyllingen med persille, citronbåde og knuste fed hvidløg. Luk evt. kyllingen til. Giv den også lidt salt på ydersiden - gerne også lidt paprika.
Læg kyllingen i et ovnfast fad og hæld et par deciliter vand i bunden af fadet. Det giver en god sky.
Hel kylling i ovn steges nu først i 15 minutter ved 225 °C varmluft, hvorefter varmen skrues ned til 180 °C varmluft, og kyllingen steges færdig i yderligere ca. 45 minutter. Klik her for at tænde minutur med korrekt tid, så din kylling ikke får for lang tid i ovnen.
Tilsæt lidt mere vand undervejs, så skyen ikke koges væk.
Næringsindhold
Kylling i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
371
% Daglig værdi*
Fedt
25
g
38
%
Mættet fedt
7
g
44
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
5
g
Enkelumættet fedt
10
g
Kolesterol
126
mg
42
%
Natrium
700
mg
30
%
Kalium
335
mg
10
%
Kulhydrater
3
g
1
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
0.3
g
0
%
Protein
32
g
64
%
Vitamin A
332
IU
7
%
Vitamin C
10
mg
12
%
Calcium
31
mg
3
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.