• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Tilbehør

billede med kartoffelklodser
Lækre og nemme kartoffelklodser, der først koges og derefter steges i smør. Lækre som tilbehør. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kartoffelklodser - kogte og smørstegte

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Opskrift på kartoffelklodser
  2. Kartoffelklodser
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du 
  5. Næringsindhold
  6. Noter
  7. Se flere opskrifter
5 fra 1 bruger

Få den bedste opskrift på kartoffelklodser, der er perfekte som lækkert tilbehør. Klodserne laves af bagekartofler og smager himmelsk godt.

Kartoffelklodser er egentlig ret simple at lave, men de smager altså forrygende godt, og så passer de jo som tilbehør vil mange retter.

Her er der brugt bagekartofler, men du kan selvfølgelig anvende andre store kartofler til klodserne.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kartoffelklodser

billede med kartoffelklodser

Kartoffelklodser

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 2 spsk. citronsaft
  • 4 kviste timian
  • 2 laurbærblade
  • Lidt salt
  • 50 g smør

Sådan gør du 

  • Skær bagekartofler i klodser, på den størrelse du ønsker og kan lave.
  • Kom dem i en gryde sammen med vand, lidt citronsaft, timiankviste, laurbærblad, en klat smør og godt med salt.
  • Lad dem koge, til de er næsten møre. Hæld vandet fra (hertil kan de fint forberedes).
  • Varm smør op på en pande ved lav til middelvarme.
  • Kom dine kartoffelklodser på og lad dem hygge sig, til de bliver pænt brune på alle sider. Det tager en del tid, så hav tålmodighed og lad være med at skrue op for varmen, de er VÆRD at vente på.

Næringsindhold

Kartoffelklodser
Mængde pr. portion
Kalorier
246
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
27
mg
9
%
Natrium
 
674
mg
29
%
Kalium
 
859
mg
25
%
Kulhydrater
 
36
g
12
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
367
IU
7
%
Vitamin C
 
44
mg
53
%
Calcium
 
32
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdige kartoffelklodser serveres straks, og ved servering kan de evt. drysses med lidt flagesalt og frisk timan.

Se flere opskrifter

  • brasede kartofler
    Brasede kartofler - sådan laver du brasekartofler
  • billede med pommes frites
    Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
  • billede til opskrifter med kartofler
    Kartofler - lækre retter og opskrifter med kartoffel
  • billede til ovnbagte kartoffelbåde
    Ovnbagte kartoffelbåde - nemme kartofler i ovn
  • bagte kartofler bagekartofler
    Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler
« Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager
Rissalat med urter og parmesan »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede til forloren hare med vildtsovs

Forloren hare med lækker vildtsovs

billede til lammekoteletter med chili og sorte oliven

Lammekoteletter med chili og sorte oliven

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

billede med pariserbøf

Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.