Få den bedste opskrift på kartoffelklodser, der er perfekte som lækkert tilbehør. Klodserne laves af bagekartofler og smager himmelsk godt.
Kartoffelklodser er egentlig ret simple at lave, men de smager altså forrygende godt, og så passer de jo som tilbehør vil mange retter.
Her er der brugt bagekartofler, men du kan selvfølgelig anvende andre store kartofler til klodserne.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kartoffelklodser
Ingredienser
- 4 bagekartofler
- 2 spsk. citronsaft
- 4 kviste timian
- 2 laurbærblade
- Lidt salt
- 50 g smør
Sådan gør du
- Skær bagekartofler i klodser, på den størrelse du ønsker og kan lave.
- Kom dem i en gryde sammen med vand, lidt citronsaft, timiankviste, laurbærblad, en klat smør og godt med salt.
- Lad dem koge, til de er næsten møre. Hæld vandet fra (hertil kan de fint forberedes).
- Varm smør op på en pande ved lav til middelvarme.
- Kom dine kartoffelklodser på og lad dem hygge sig, til de bliver pænt brune på alle sider. Det tager en del tid, så hav tålmodighed og lad være med at skrue op for varmen, de er VÆRD at vente på.
Næringsindhold
Noter
De færdige kartoffelklodser serveres straks, og ved servering kan de evt. drysses med lidt flagesalt og frisk timan.
Kom med din kommentar