4småhjertesalatereller 2 romainesalat, godt skyllet og slynget tør, plukket i mundrette stykker
2skiversurdejsbrødskorpen skåret af og skåret i tern
1spsk.olivenolie
parmesanhøvlet
Dressing
½pasteuriseret æggeblommealtså ¼ bæger
1½ansjosansjosfileter, meget finthakket
1fedhvidløgpresset
1tsk.worcestershiresauce
1tsk.citronsaftfriskpresset
1tsk.hvidvinseddike
½dlolivenolie
½tsk.dijonsennep
salt og friskkværnet peberfriskkværnet peber
½dlparmesanrevet
Lidtmælkhvis dressingen er for tyk
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Start med at skære nogle skrå snit på overfladen af hvert kyllingebryst, med en skarp kniv. Læg dem i et lille fad eller på en tallerken.
Pres citronsaft over, riv skallen fint og fordel den over og drys med finthakket rosmarin, flagesalt og friskkværnet peber.
Dæk fad/tallerken til med film og sæt i køleskab, mens salat og dressing laves.
Kom brødtern i en frysepose og hæld olien ned i. Pust luft i posen og hold den sammen, så den er som en ballon. Ryst så posen godt, så oliven fordeles ligeligt på brødet.
Hæld dine brødternud på en bageplade med bagepapir, sæt i en ovn ved 175 grader, drys med ganske lidt flagesalt og lad dem bage til de lækre croutoner bliver gyldne og sprøde. Tag dem ud og lad dem køle af.
Dressing til din cæsarsalat: Kom pasteuriseret æggeblomme, dijonsennep, hvidløg, worcestershire sauce, citronsaft, finthakkede ansjoser og hvidvinseddike i en skål. Stil skålen ovenpå en fugtig karklud, så den står godt fast.
Tag et piskeris og start med at tilsætte olien dråbevis, indtil olien er pisket godt ind i resten, så det ikke skiller. Derefter kan olien tilsættes i en tynd stråle, under konstant piskning.
Tilsæt den fintrevne, friske parmesan og smag til med salt og friskkværnet peber. Rør evt. lidt mælk i, hvis dressingen er for tyk.
Varm en grillpande godt op, eller tænd op i havegrillen. Steg kyllingebrystfileteret par minutter på hver side ved høj varme, skru ned til middelvarme (inddirekte varme på havegrillen) og steg så videre til de er lyserøde indeni.
Tag grillpanden af varmen, dæk kyllingefileterne til (stadig på panden) med stanniol og lad dem stå og trække færdig, til de er helt gennemstegte.
Riv salat i mindre stykker og fordel på to tallerkner. Skær kyllingefileterne i skrå skiver og fordel ovenpå salaten. Dryp med dressingen og fordel croutoner og flager af parmesan ovenpå på din cæsarsalat.
Næringsindhold
Lækker cæsarsalat
Mængde pr. portion
Kalorier
170
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.