• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Brød

billede med grove flutes
Færdigbagte grove flutes, der er lavet en koldhævet dej. Her får du et lækkert og groft flute med den helt rigtige krumme. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Grove flutes - koldhævet groft flute

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her er den bedste opskrift på grove flutes. Sådan laver du nemlig et koldhævet groft flute fra bunden, og disse flutes er nemme at bage.
  2. Opskrift på grove flutes
  3. Grove flutes - koldhævet groft flute
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere brødopskrifter
5 fra 1 bruger

Her er den bedste opskrift på grove flutes. Sådan laver du nemlig et koldhævet groft flute fra bunden, og disse flutes er nemme at bage.

De grove flutes smager fantastisk, og så er de altså nemme at bage derhjemme.

Her kan du se, hvordan du nemt bager et koldhævet. groft flute - ja, faktisk får du tre flutes ud af denne opskrift.

Brødene pyntes med lidt knust rosenpeber og flagesalt, men dette kan undlades. Du kan også bare pensle dine flutes med lidt vand.

Opskrift på grove flutes

billede med grove flutes

Grove flutes - koldhævet groft flute

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Antal: 3 stk.

Ingredienser

  • ½ liter vand koldt
  • 12 g gær
  • 1½ spsk. salt gerne groft salt
  • 100 g durummel
  • 100 g sigtemel
  • 200 g fuldkornshvedemel gerne italiensk
  • 250 g hvedemel

Pynt på de grove flutes

  • 2 tsk. rosenpeberkorn hele, knuste
  • flagesalt

Sådan gør du 

  • Opløs gær i det kolde vand og tilsæt de forskellige slags mel og saltet, rør dejen sammen i en røremaskine eller rør den i hånden. Dejen skal være klistret og lidt fugtig i det.
  • Dæk dejen til og stil den i køleskab - eller et koldt sted - natten over. Gerne ca. 10 timer, så bliver dine grove flutes bedst.
  • Næste dag beklædes en bageplade med bagepapir og dejen fordeles i 3 flutes på pladen. Jeg brugte en ske og glattede dem så lidt ud til sidst, men du kan også bruge hænderne, gør det du synes er nemmest.
  • Rids de grove flutes med en skarp kniv og drys med de knuste peberkorn og flagesalt.
  • Forvarm din ovn til 250 °C varmluft og sæt en skål med vand ind i bunden af ovnen.
  • Koldhævet groft flute skal bages i 5 minutter, skru derefter ned til 200 grader og bag i yderligere 8-9 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet bagetid på flutes. Luk gerne dampen ud af ovnen de sidste par minutter.

Næringsindhold

Grove flutes - koldhævet groft flute
Mængde pr. portion
Kalorier
828
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
0.3
g
2
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
0.3
g
Natrium
 
5829
mg
253
%
Kalium
 
297
mg
8
%
Kulhydrater
 
163
g
54
%
Kostfibre
 
17
g
71
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
16
IU
0
%
Vitamin C
 
0.003
mg
0
%
Calcium
 
46
mg
5
%
Jern
 
10
mg
56
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lad de grove flutes køle af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.

Hvis dine flutes skal fryses, så lad være med at bage dem helt færdige, men tag dem ud, afkøl dem og læg dem i fryseren. Koldhævet, groft flute er fremragende at fryse ned til senere brug.

Når de så skal spises, tages de op og bages færdige. Læg dem på en bagerist og lad dem køle lidt af, inden de serveres. Velbekomme.

Se flere brødopskrifter

  • billede med fødselsdagsboller
    Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller
  • billede med gammeldags franskbrød
    Lækkert gammeldags franskbrød - nem opskrift
  • billede med hjemmelavede hvidløgsflutes
    Opskrift på hjemmelavet hvidløgsflute
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker
« Pizzasnegle - nem opskrift til madpakken
Langtidsstegt kylling med kartofler »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede til stegetid på and

Stegetid på and i ovn - den nemme guide

billede med ovnbagte andelår

Ovnbagte andelår der er super møre

butterdejsstang

Lækker butterdejsstang med broccoli og flødeost

billede med italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.