Her er den bedste opskrift på grove flutes. Sådan laver du nemlig et koldhævet groft flute fra bunden, og disse flutes er nemme at bage.
De grove flutes smager fantastisk, og så er de altså nemme at bage derhjemme.
Her kan du se, hvordan du nemt bager et koldhævet. groft flute - ja, faktisk får du tre flutes ud af denne opskrift.
Brødene pyntes med lidt knust rosenpeber og flagesalt, men dette kan undlades. Du kan også bare pensle dine flutes med lidt vand.
Opskrift på grove flutes

Ingredienser
- ½ liter vand koldt
- 12 g gær
- 1½ spsk. salt gerne groft salt
- 100 g durummel
- 100 g sigtemel
- 200 g fuldkornshvedemel gerne italiensk
- 250 g hvedemel
Pynt på de grove flutes
- 2 tsk. rosenpeberkorn hele, knuste
- flagesalt
Sådan gør du
- Opløs gær i det kolde vand og tilsæt de forskellige slags mel og saltet, rør dejen sammen i en røremaskine eller rør den i hånden. Dejen skal være klistret og lidt fugtig i det.
- Dæk dejen til og stil den i køleskab - eller et koldt sted - natten over. Gerne ca. 10 timer, så bliver dine grove flutes bedst.
- Næste dag beklædes en bageplade med bagepapir og dejen fordeles i 3 flutes på pladen. Jeg brugte en ske og glattede dem så lidt ud til sidst, men du kan også bruge hænderne, gør det du synes er nemmest.
- Rids de grove flutes med en skarp kniv og drys med de knuste peberkorn og flagesalt.
- Forvarm din ovn til 250 °C varmluft og sæt en skål med vand ind i bunden af ovnen.
- Koldhævet groft flute skal bages i 5 minutter, skru derefter ned til 200 grader og bag i yderligere 8-9 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet bagetid på flutes. Luk gerne dampen ud af ovnen de sidste par minutter.
Næringsindhold
Noter
Lad de grove flutes køle af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.
Hvis dine flutes skal fryses, så lad være med at bage dem helt færdige, men tag dem ud, afkøl dem og læg dem i fryseren. Koldhævet, groft flute er fremragende at fryse ned til senere brug.
Når de så skal spises, tages de op og bages færdige. Læg dem på en bagerist og lad dem køle lidt af, inden de serveres. Velbekomme.
Kom med din kommentar