Opskrift på hjemmelavede pølsehorn, der bages uden sukker. Det er lette og luftige pølsehorn, som børn og voksne elsker dem.
Hjemmelavede pølsehorn er altid et hit, og her er en virkelig god opskrift på de eftertragtede pølsehorn.
Sno dejen om brunchpølser af en god kvalitet, og bag dem ca. 15 minutter i ovnen.
Du får her en pølsehornsdej, der er nem at arbejde med, og pølsehornene kan sagtens fryses ned. Så bag bare rigeligt.
Du kan anvende brunchpølser, eller blot dele almindelige wienerpølser i mindre stykker.
Opskriften giver 20 pølsehorn.
Opskrift på pølsehorn
Ingredienser
Pølsehornsdej
- 3 dl vand lunkent
- 30 g gær
- 3 spsk. olivenolie
- 1 æg
- 400 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 20 brunchpølser eller 10 alm. pølser, der deles på midten
Pynt
- 1 æg
- 50 g sesamfrø
Sådan gør du
- Gær røres ud i lunkent vand, hvorefter olivenolie og æg røres i.
- Bland hvedemel og salt, og rør det i dejen. Hæld dejen ud på køkkenbordet, og ælt den godt igennem. Du kan også bruge en røremaskine.
- Mængden af mel er vejledende, men det plejer at passe med 400 gram.
- Lad nu dejen hvile tildækket i en time.
- Ælt dejen let igennem, og del den i 20 lige stykker. Tril dem til aflange stænger, som snoes om pølserne. Læg dem på en bageplade med bagepapir, men hold lidt afstand, da pølsehorn vokser en del under bagningen. Brug eventuelt to bageplader.
- Lad dem efterhæve i 30 minutter, hvorefter de pensles med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø.
- Bag de hjemmelavede pølsehorn i 200 grader forvarmet ovn, hvor de skal bages i cirka 15 minutter. Men hold øje med, så de ikke bliver for mørke.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte pølsehorn køles af på en rist, hvorefter de kan nydes.
Brug dem gerne i madpakken.
Pølsehornene kan i øvrigt sagtens fryses ned, og så blot tages op efterhånden. De kan lægges frosne i en madkasse, og så tø op der om formiddagen.
Se flere lækre pølseopskrifter:
Kom med din kommentar