• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Sovs og sauce

billede med gremolata
Gremolata er en klassisk italiensk grøn sauce, der laves med persille, hvidløg og citron. Bruges blandt andet til osso buco. Foto: iStock.com.

Gremolata - italiensk grøn sauce

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Se her hvordan du laver en italiensk gremolata. En nem opskrift på grøn sauce, der laves med persille, hvidløg og citron. God til osso buco.
  2. Opskrift på gremolata
  3. Gremolata - italiensk grøn sauce
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere italienske retter
5 fra 1 bruger

Se her hvordan du laver en italiensk gremolata. En nem opskrift på grøn sauce, der laves med persille, hvidløg og citron. God til osso buco.

Gremolata er en uundværlig grøn sauce til blandt andet osso buco, men den er også perfekt til andre stykker kød.

Du laver gremolataen af persille, hvidløg og citron, og den giver altså din mad god smag. Og den stammer naturligvis fra det italienske køkken.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på gremolata

billede med gremolata

Gremolata - italiensk grøn sauce

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Sovs
Køkken: Italiensk
Tid: 10 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 håndfulde persille
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citron fintrevet skal fra 1 økologisk citron

Sådan gør du 

  • Kom persille og hvidløg i en foodprocessor og kør, til det er findelt - eller hak det i hånden.
  • Bland med økologisk citronskal.
  • Smag din gremolata til med lidt salt og friskkværnet peber. Så nemt er det.

Næringsindhold

Gremolata - italiensk grøn sauce
Mængde pr. portion
Kalorier
8
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.02
g
0
%
Mættet fedt
 
0.01
g
0
%
Flerumættet fedt
 
0.01
g
Enkelumættet fedt
 
0.01
g
Natrium
 
2
mg
0
%
Kalium
 
17
mg
0
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
0.4
g
1
%
Vitamin A
 
181
IU
4
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
11
mg
1
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Gremolata serveres typisk sammen med osso buco, men den er også god ovenpå en kotelet eller bøf.

Se flere italienske retter

  • billede med grøn pesto
    Grøn pesto med basilikum - nem opskrift
  • billede med hjemmelavet pizzadej a la Pizza Hut
    Hjemmelavet pizza med pizzadej fra Pizza Hut
  • billede til italienske kødboller med pastasalat
    Italienske kødboller med pastasalat
  • billede med Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer
    Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer
« Kogt glaseret skinke i ovn - nem opskrift
Osso buco - langtidsstegt i ovn med lækker sauce »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

græsk gyros med kylling og tzatziki

Græsk gyros med kylling og tzatziki

billede til forloren hare med vildtsovs

Forloren hare med lækker vildtsovs

pizzabøffer med friske tomater og urter

Pizzabøffer med friske tomater og urter

gammeldags kylling med agurkesalat

Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.