Se her hvordan du laver en italiensk gremolata. En nem opskrift på grøn sauce, der laves med persille, hvidløg og citron. God til osso buco.
Gremolata er en uundværlig grøn sauce til blandt andet osso buco, men den er også perfekt til andre stykker kød.
Du laver gremolataen af persille, hvidløg og citron, og den giver altså din mad god smag. Og den stammer naturligvis fra det italienske køkken.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på gremolata
Ingredienser
- 2 håndfulde persille
- 2 fed hvidløg
- 1 citron fintrevet skal fra 1 økologisk citron
Sådan gør du
- Kom persille og hvidløg i en foodprocessor og kør, til det er findelt - eller hak det i hånden.
- Bland med økologisk citronskal.
- Smag din gremolata til med lidt salt og friskkværnet peber. Så nemt er det.
Næringsindhold
Noter
Gremolata serveres typisk sammen med osso buco, men den er også god ovenpå en kotelet eller bøf.
Kom med din kommentar