• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Salater

billede med waldorfsalat
En lækker waldorfsalat med vindruer, valnødder og æbler. Passer godt til vildt og andre retter. Foto: iStock.com.

Waldorfsalat - nem opskrift på den klassiske salat

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 27. okt, 2022

Oversigt over indhold

  1. Få den bedste opskrift på waldorfsalat her. En klassisk og nem salat med vindruer, valnødder og æbler. Vendes med en skøn dressing.
  2. Opskrift på waldorfsalat
  3. Waldorfsalat
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere lækre salater
5 fra 2 brugere

Få den bedste opskrift på waldorfsalat her. En klassisk og nem salat med vindruer, valnødder og æbler. Vendes med en skøn dressing.

Her er en skøn opskrift på waldorfsalat, der laves helt klassisk med æbler, vindruer, bladselleri og valnødder. Dertil en nem dressing.

Waldorfsalaten blev opfundet på det amerikanske hotel Waldorf, der ligger i New York. Men i dag er salaten kendt over det meste af verden, og med god grund.

Først og fremmest er waldorfsalaten god til retter med vildt, men den er altså også fin til en andesteg og mange andre retter.

Tip: I stedet for at vende dressingen i salaten, kan du også servere salat og dressing hver for sig. Så kan man hver især blande som man synes. Her er det så en god ide, at vende æbleternene i lidt citronsaft, så de ikke misfarves.

Opskriften er beregnet til fire personer, og mængden af grøntsager kan varieres efter smag og behag.

Opskrift på waldorfsalat

billede med waldorfsalat

Waldorfsalat

5 fra 2 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Salat
Køkken: Amerikansk
Tid: 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 æbler små, med skræl, skåret i tern
  • 3 stængler bladselleri skåret i fine tern
  • 200 g vindruer uden sten, halverede
  • 50 g valnødder groft hakket
  • 2,5 dl creme fraiche 38%
  • 1 spsk. mayonnaise
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Til waldorfsalat starter du med, at skære æblerne i små tern.
  • Creme fraiche og mayonnaise vendes sammen, og æbletern kommes i. Så misfarves de ikke.
  • Bladselleri skæres i tynde skiver, de stenfri vindruer halveres og valnødder hakkes groft.
  • Kom det ned i dressingen med æbler og vend rundt.
  • Stil waldorfsalaten på køl i en halv times tid før servering. Luk skålen til med et stykke husholdningsfilm.

Næringsindhold

Waldorfsalat
Mængde pr. portion
Kalorier
293
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
1
mg
0
%
Natrium
 
111
mg
5
%
Kalium
 
327
mg
9
%
Kulhydrater
 
27
g
9
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
20
g
22
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
222
IU
4
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
35
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er din waldorfsalat klar til brug, og den er perfekt til vildtretter, and og andet julemad - og meget andre retter. God fornøjelse.

Se flere lækre salater

  • billede med broccolisalat
    Broccolisalat med feta og lækker dressing
  • billede til hjemmelavet coleslaw opskrift
    Hjemmelavet coleslaw med lækker dressing
  • billede med klassisk dansk kartoffelsalat
    Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)
« Nem rødbedesuppe - russisk borsjtj 
Fyldt kalkunbryst med mozzarella »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med svinemørbrad med estragon- og flødesauce

Svinemørbrad med estragon- og flødesauce

billede til opskrift med spinatpandekager

Spinatpandekager - nemme og lækre

Culottesteg med balsamico-skysauce

Culottesteg med balsamico-skysauce

billede med cæsarsalat med kylling

Lækker cæsarsalat med kylling

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.