Grønkål skylles og nippes fra at stokken, som kasseres. Snit de krøllede grønkålsblade helt fint og kom dem i et fad eller en salatskål.
Appelsinen pilles og de hvide hinder fjernes i fornødent omfang. Del i kvarte, så derefter snittes i mindre tern. Kommes over grønkålen.
Æblet deles i kvarte og kernehuset fjernes, hvorefter æblet også skæres i mindre stykker. Lægges over salaten.
Vend eventuelt nu forsigtigt din grønkålssalat sammen.
Rør olivenolie godt sammen med sennep, citronsaft og sukker, så dressingen bliver blank. Smag den til med salt og peber, og hæld den over din salat med grønkål.
Næringsindhold
Grønkålssalat med æble
Mængde pr. portion
Kalorier
194
% Daglig værdi*
Fedt
15
g
23
%
Mættet fedt
1
g
6
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
9
g
Natrium
616
mg
27
%
Kalium
283
mg
8
%
Kulhydrater
16
g
5
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
12
g
13
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
3881
IU
78
%
Vitamin C
65
mg
79
%
Calcium
119
mg
12
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.