Her er den nemme opskrift på grønlangkål med mosede kartofler. En populær sønderjysk ret med grønkål, der serveres til kålpølser og hamburgerryg.
Grønlangkål findes i forskellige udgaver landet over, og her er der altså tale om en tradition, der varierer fra landsdel til landsdel.
Du kan lave grønlangkålen med frossen grønkål som i denne opskrift, men den kan selvfølgelig også tilberedes af frisk grønkål.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på grønlangkål

Ingredienser
- 450 g grønkål fra frost
- 2,5 dl fløde evt. madlavningsfløde
- Lidt kogevand fra hamburgerryg
- salt og friskkværnet peber
- 2 mellemstore kartofler kogte og mosede
- 1 spsk. smør
- 1 tsk. sukker måske lidt mere
Fremgangsmåde
- Smør smeltes i en gryde og den frosne grønkål tøes langsom op i det, ved lav varme og under låg. Rør i det af og til.
- Kom de mosede kartofler i sammen med lidt fløde og evt, lidt kogevand fra en hamburgerryg. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Varm det godt igennem og smag din grønlangkål til med sukket og evt. mere fløde, salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Noter
Grønlangkål serveres straks til kålpølser og kogt hamburgerryg. Gerne sammen med brunede kartofler.
Kom med din kommentar