Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Panna cotta
[the_ad id="1609"]
5
fra
6
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Dessert
Køkken:
Italiensk
Samlet tid:
30
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
Panna cotta
▢
½
liter
piskefløde
▢
1
vaniljestang
▢
75
g
rørsukker
▢
2½
blade
husblas
Hindbærsirup
▢
1
bakke
hindbær
friske
▢
2
spsk.
rørsukker
plus en halv spiseske ekstra
▢
1
spsk.
vand
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Vis fotos
Fotos fra
Panna cotta
Kom fløde, vaniljekorn, den tomme vaniljestang og sukker i en gryde, bring det i kog ved svag varme.
Opblød husblas i koldt vand i 5 minutter.
Vrid husblasen fri for vand og kom det i den varme fløde, rør til det er opløst.
Hæld blandingen op i pæne glas - eller brug ramakiner (portionsskåle). Gerne gennem en finmasket sigte.
Stil dem på køl i 2-3 timer. Det er VIGTIGT at de tages ud omkring ½ times tid inden de skal spises, så smager de af mere.
Bruger du ramekiner, løsnes hver panna cotta i kanten hele vejen rundt og dyp evt. ramakinerne i varmt vand, så er det nemmere at få dem ud.
Hindbærsirup
Kom hindbær, 2 spsk. sukker og vand i en gryde, mos hindbærrene med en gaffel.
Varm langsomt bærrene op, så de afgiver mest mulig saft. Lad dem småkoge i 5 minutter.
Hæld det igennem en finmasket si og brug en ske til at presse så meget saft som muligt ud af bærrene.
Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt den sidste ½ spiseskefuld sukker.
Bring i kog og lad det koge i ca. 5 minutter, til din hindbærsirup tykner.
Smag til og tag af varmen. Lad det afkøle helt inden det bruges.
Næringsindhold
Panna cotta
Mængde pr. portion
Kalorier
545
% Daglig værdi*
Fedt
46
g
71
%
Mættet fedt
29
g
181
%
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
11
g
Kolesterol
142
mg
47
%
Natrium
35
mg
2
%
Kalium
177
mg
5
%
Kulhydrater
33
g
11
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
30
g
33
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
1861
IU
37
%
Vitamin C
11
mg
13
%
Calcium
93
mg
9
%
Jern
0.4
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]