Her får du en opskrift på hele panerede og pandestegte rødspætter, der er nemme at stege. Serveres med kogte kartofler og persillesovs.
Hele, panerede og pandestegte rødspætter er en skøn spise, og heldigvis er fisken nem at tilberede.
Du panerer blot rødspætterne i lidt rasp, hvorefter de steges lækre på panden.
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op. Du skal beregne en hel rødspætter til hver person.
Opskrift på pandestegte rødspætter
Ingredienser
- 2 rødspætter store og hele rødspætter, flåede og renset
- 1 æg
- rasp blandet med lidt salt og friskkværnet peber
- smør og olivenolie til stegning
- 1 citron i skiver til servering
Sådan gør du
- Skyl og rengør de hele rødspætter, især blodet der hvor hovedet har siddet. Dup dem tørre i et rent viskestykke.
- Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det let sammen.
- Kom rasp på et stykke bagepapir og bland det med lidt salt og friskkværnet peber.
- Smelt smørret på en pande og tilsæt lidt olie. Husk rigeligt med fedtstof når du steger hele rødspætter.
- Vend først fisken i let sammenpisket æg og derefter i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast på rødspætterne.
- Kom fisken på panden og skru lidt ned, og giv så de pandestegte rødspætter ca. 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
- Vend kun rødspætterne en enkelt gang, så paneringen forbliver hel.
Næringsindhold
Noter
De pandestegte rødspætter serveres med skiver af citron.
Dertil gerne kogte kartofler og persillesovs.
Se flere lækre fiskeretter:
Kom med din kommentar