• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Grønne bønner med bacon som tilbehør
billede til grønne bønner med bacon
Grønne bønner med bacon er lækkert tilbehør til blandt andet koteletter, frikadeller og hamburgerryg. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Grønne bønner med bacon som tilbehør

Del gerne opskriften:
Facebook13PinterestMessengerEmailPrintSMS
13
SHARES
Gå til opskrift

Få en nem opskrift på grønne bønner med bacon, der er gode som tilbehør til eks. frikadeller, koteletter og svinemørbrad. Smager skønt.

Grønne bønner med bacon er lækre som tilbehør, og her er bønnerne tilberedt sammen med bla. bacon og sennep.

Bønnerne er fantastisk lækre som tilbehør til mange kødretter, men prøv dem eks. til frikadeller, koteletter eller glaseret hamburgerryg.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op.

Opskrift på grønne bønner med bacon

billede til grønne bønner med bacon

Grønne bønner med bacon

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 200 g grønne bønner nippes
  • 1 skalotteløg eller alm. løg, skåret i tern eller skiver
  • 2 skiver bacon tykke skiver
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • ½ spsk. sennep gerne en dijon
  • salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Nip enderne af de grønne bønner og skyl dem.
  • Bring en gryde med letsaltet vand i kog, kom bønnerne i og kog i 3½ minut. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
  • Kom bacontern på en pande og steg dem ved middelvarme, så fedtet smelter fra og baconternene bliver sprøde og gyldne.
  • Tag bacon af panden og lad det dryppe af på køkkenrulle, behold baconfedtet i panden og tilsæt løg.
  • Lad det sautere til det bliver blødt.
  • Hæld eddike og sennep ved og rør det godt sammen.
  • Hæld de grønne bønner på og sluk for varmen.
  • Tilsæt bacon, salt og friskkværnet peber - vend det hele rigtig godt sammen.

Næringsindhold

Grønne bønner med bacon
Mængde pr. portion
Kalorier
152
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
15
mg
5
%
Natrium
 
1356
mg
59
%
Kalium
 
337
mg
10
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
876
IU
18
%
Vitamin C
 
20
mg
24
%
Calcium
 
59
mg
6
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De grønne bønner med bacon anrettes på et fad og serveres straks.

NB: Du kan også anvende frosne bønner til opskriften. Her kommes de frosne bønner direkte i det kogende vand, og de skal ikke optøs først.

Se flere opskrifter på tilbehør

  • billede med koge og dampe grønne asparges
    Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes
  • billede med rosenkål og kogetid
    Kogetid for rosenkål - sådan koges de perfekt
  • billede med stegt blomkål
    Stegt blomkål med citron, oliven og feta
  • grønne bønner kogetid
    Sådan koger du grønne bønner
  • billede med blomkålsris
    Sådan laver du blomkålsris på 3 måder

Se disse opskrifter:

  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med sprøde kyllingenuggets

Sprøde kyllingenuggets stegt på pande

billede til fyldt mørbrad med mozzarella

Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad

et billede med gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage med flødeskum og makroner

billede med Laks Walewska

Laks Walewska med kartoffelmos, sovs og rejer

et billede med citronmåne hjemmebagt

Hjemmebagt citronmåne

et billede med et stykke fynsk brunsviger kage

Fynsk brunsviger - opskrift på snasket brunsvigerkage

billede med grillet flæsk

Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen

billede med pulled pork

Pulled pork - den bedste opskrift til ovn

billede til gryderetter

Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde

pasta med kantareller og skinke

Pasta med kantareller og skinke

ovnbagte kartoffelskiver

Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt

gammeldags kylling med agurkesalat

Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat

billede til kanelbrød med rosiner

Kanelbrød med rosiner (julebrød)

billede med broccolisalat

Broccolisalat med feta og lækker dressing

newyorker gryde med oksekød og perleløg

Newyorker gryde med oksekød og perleløg

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required