• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Hjemmelavede melboller til suppe
billede til hjemmelavede melboller
Det er rimelig nemt at lave de hjemmelavede melboller, der jo hører til i blandt andet en god oksekødssuppe. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hjemmelavede melboller til suppe

Del gerne opskriften:
Facebook43PinterestMessengerEmailPrintSMS
43
SHARES
Gå til opskrift

Her er en nem opskrift på hjemmelavede melboller til suppe. Melbollerne er den gammeldags slags, der er lavet med mel, smør, vand og æg.

Hjemmelavede melboller lyder som en besværlig omgang, men faktisk er de ganske nemme at lave. Og fremgangsmåden minder faktisk en del om at lave vandbakkelser.

Melbollerne er som mormors gamle og traditionelle opskrift, og de passer jo perfekt til blandt andet en hjemmelavet hønsekødssuppe.

Hvis du ikke har en bollesprøjte, kan de formes med en teske, som dyppes i det næsten kogende vand mellem hver gang en melbolle formes. Det fungerer også fint.

Opskriften giver ca. 500 gram melboller.

Opskrift på melboller

billede til hjemmelavede melboller

Hjemmelavede melboller til suppe

4.91 fra 10 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 2 dl vand
  • 125 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 3 æg
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bring smør og vand i kog, tilsæt hvedemelet på engang og pisk det godt igennem, mens det koger til det er helt glat - akkurat ligesom til vandbakkelser.
  • Tag gryden af varmen og lad det køle lidt, inden saltet piskes i, sammen med æggene (et ad gangen). Det er ikke sikkert at der skal bruges 3 æg, det kommer an på størrelsen, dejen skal være forholdsvis fast.
  • Kom dejen i en bollesprøjte, den må ikke selv kunne løbe ud af hullet.
  • Sæt en gryde over med letsaltet vand og bring det i kog.
  • Skru ned, til det er lige under kogepunktet og pres så dejen ud gennem bollesprøjten i passende størrelse, mens den skæres af med en kniv. Det kan godt tage lidt tid inden du finder teknikken, men når først du har den, går det hurtigt.
  • Hold gerne bollesprøjten ind mod dig selv og pres med kroppen, det er det letteste.
  • De hjemmelavede melboller koges ad nogle omgange, da de kun må ligge i et lag og de skal koges i 3-4 minutter, til de føles faste og stiger op til overfladen. Tager du dem op for tidligt, splatter de helt ud!
  • Kom melbollerne i en skål med koldt vand, inden de tages op med en hulske og afdryppes i en sigte.

Næringsindhold

Hjemmelavede melboller til suppe
Mængde pr. portion
Kalorier
295
% Daglig værdi*
Fedt
 
19
g
29
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
163
mg
54
%
Natrium
 
461
mg
20
%
Kalium
 
84
mg
2
%
Kulhydrater
 
24
g
8
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
647
IU
13
%
Calcium
 
29
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdige melboller stilles koldt til de skal bruges.

Når de kommer i suppen, må suppen IKKE koge, for så kan bollerne gå i stykker. Varmes op i suppen til de er gennemvarme.

Se også hvordan du laver hjemmelavede kødboller.

Flere suppeopskrifter

  • billede til blomkålssuppe med ristet blomkål
    Blomkålssuppe med ristet blomkål
  • billede til gammeldags oksekødssuppe
    Gammeldags oksekødssuppe på ben og kød
  • billede med jordskokkesuppe
    Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • kartoffel porre suppe opskrift
    Kartoffel porre suppe med bacon og purløg
  • løgsuppe med krydrede kødboller
    Løgsuppe med krydrede kødboller
  • billede med ærtesuppe
    Nem ærtesuppe der er cremet og lækker

Se disse opskrifter:

  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required