Prøv lige denne lækre opskrift på frikadunser i karrysovs. Retten er nem at lave, og den smager fremragende med perlespelt og broccoli.
Frikadunser i karrysovs er en anden udgave af den populære ret boller i karry, men denne version er bestemt ikke dårligere.
Her får du de lækreste frikadeller i en skøn karrysauce, og du kan servere retten med perlespelt og broccoli.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på frikadunser i karrysovs

Ingredienser
Frikadunser
- 400 g hakket kalv og flæsk
- 2 æg
- salt og friskkværnet peber
- ½ tsk. estragon tørret
- 1 tsk. italiensk krydderi
- 1 løg meget finthakket
- vand
- laurbærblad
- 1 tsk. bouillon Herbamare
- 1 laurbærblad
Karrysovs
- 1 løg hakket
- 20 g smør
- 4 spsk. hvedemel
- 4 dl kogevand fra kødbollerne
- 1 spsk. kalvefond koncentreret
- 2,5 dl fløde
- ¾ dl Heinz Tomat Ketchup Curry
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille til drys
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienser til dine frikadunser sammen.
- Hæld vand i en gryde og tilsæt bouillon, lidt salt og laurbærblad. Bring det i kog, skru ned så det er lige under kogepunktet.
- Form farsen til kødboller, lad dem simre i vandet til de kommet op til overfladen. Tag dem op med en hulske.
- Smelt smør i en gryde og sauter løg til det bliver blødt og gennemsigtigt, det skal ikke tage farve.
- Tilsæt hvedemelet og rør det sammen. Tilsæt væske og fløde lidt efter lidt, til det har den konsistens du ønsker.
- Tilsæt koncentreret fond og Heinz Curry - og lad det småkoge i et par minutter. Smag sovsen til.
- Kom dine frikadunser i karrysovs i, og lad dem varme godt igennem.
Næringsindhold
Noter
Frikadunser i karrysovs serveres straks sammen med perlespelt og dampet broccoli.
Du kan også servere den sammen med kartofler og evt. grønne bønner.
Kom med din kommentar