• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Frikadunser i karrysovs med perlespelt
billede til frikadunser i karrysovs
Lækre og nemme frikadunser i karrysovs, der er en skøn hverdagsret. Her serveret med perlespelt og dampet broccoli. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Frikadunser i karrysovs med perlespelt

Opdateret: 11. apr 2023 · Udgivet: 11. apr 2023 af Newyorker By Heart ·

billede til frikadunser i karrysovs

Frikadunser i karrysovs

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Frikadunser

  • 400 g hakket kalv og flæsk
  • 2 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ tsk. estragon tørret
  • 1 tsk. italiensk krydderi
  • 1 løg meget finthakket
  • vand
  • laurbærblad
  • 1 tsk. bouillon Herbamare
  • 1 laurbærblad

Karrysovs

  • 1 løg hakket
  • 20 g smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 4 dl kogevand fra kødbollerne
  • 1 spsk. kalvefond koncentreret
  • 2,5 dl fløde
  • ¾ dl Heinz Tomat Ketchup Curry
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille til drys
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland alle ingredienser til dine frikadunser sammen.
  • Hæld vand i en gryde og tilsæt bouillon, lidt salt og laurbærblad. Bring det i kog, skru ned så det er lige under kogepunktet.
  • Form farsen til kødboller, lad dem simre i vandet til de kommet op til overfladen. Tag dem op med en hulske.
  • Smelt smør i en gryde og sauter løg til det bliver blødt og gennemsigtigt, det skal ikke tage farve.
  • Tilsæt hvedemelet og rør det sammen. Tilsæt væske og fløde lidt efter lidt, til det har den konsistens du ønsker.
  • Tilsæt koncentreret fond og Heinz Curry - og lad det småkoge i et par minutter. Smag sovsen til.
  • Kom dine frikadunser i karrysovs i, og lad dem varme godt igennem.

Næringsindhold

Frikadunser i karrysovs
Mængde pr. portion
Kalorier
614
% Daglig værdi*
Fedt
 
50
g
77
%
Mættet fedt
 
26
g
163
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
235
mg
78
%
Natrium
 
1491
mg
65
%
Kalium
 
541
mg
15
%
Kulhydrater
 
18
g
6
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
23
g
46
%
Vitamin A
 
1370
IU
27
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
99
mg
10
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Prøv lige denne lækre opskrift på frikadunser i karrysovs. Retten er nem at lave, og den smager fremragende med perlespelt og broccoli.

Frikadunser i karrysovs er en anden udgave af den populære ret boller i karry, men denne version er bestemt ikke dårligere.

Her får du de lækreste frikadeller i en skøn karrysauce, og du kan servere retten med perlespelt og broccoli.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på frikadunser i karrysovs

billede til frikadunser i karrysovs

Frikadunser i karrysovs

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Frikadunser

  • 400 g hakket kalv og flæsk
  • 2 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ tsk. estragon tørret
  • 1 tsk. italiensk krydderi
  • 1 løg meget finthakket
  • vand
  • laurbærblad
  • 1 tsk. bouillon Herbamare
  • 1 laurbærblad

Karrysovs

  • 1 løg hakket
  • 20 g smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 4 dl kogevand fra kødbollerne
  • 1 spsk. kalvefond koncentreret
  • 2,5 dl fløde
  • ¾ dl Heinz Tomat Ketchup Curry
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille til drys
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland alle ingredienser til dine frikadunser sammen.
  • Hæld vand i en gryde og tilsæt bouillon, lidt salt og laurbærblad. Bring det i kog, skru ned så det er lige under kogepunktet.
  • Form farsen til kødboller, lad dem simre i vandet til de kommet op til overfladen. Tag dem op med en hulske.
  • Smelt smør i en gryde og sauter løg til det bliver blødt og gennemsigtigt, det skal ikke tage farve.
  • Tilsæt hvedemelet og rør det sammen. Tilsæt væske og fløde lidt efter lidt, til det har den konsistens du ønsker.
  • Tilsæt koncentreret fond og Heinz Curry - og lad det småkoge i et par minutter. Smag sovsen til.
  • Kom dine frikadunser i karrysovs i, og lad dem varme godt igennem.

Næringsindhold

Frikadunser i karrysovs
Mængde pr. portion
Kalorier
614
% Daglig værdi*
Fedt
 
50
g
77
%
Mættet fedt
 
26
g
163
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
235
mg
78
%
Natrium
 
1491
mg
65
%
Kalium
 
541
mg
15
%
Kulhydrater
 
18
g
6
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
23
g
46
%
Vitamin A
 
1370
IU
27
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
99
mg
10
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Frikadunser i karrysovs serveres straks sammen med perlespelt og dampet broccoli.

Du kan også servere den sammen med kartofler og evt. grønne bønner.

Se flere opskrifter

  • billede med boller i selleri
    Boller i selleri med ris eller kartofler
  • billede til italienske kødboller med pastasalat
    Italienske kødboller med pastasalat
  • løgsuppe med krydrede kødboller
    Løgsuppe med krydrede kødboller
  • billede til svenske kødboller med flødesovs og mos
    Svenske kødboller med flødesovs og mos

Se disse opskrifter:

  • Fyldt kalkunbryst med mozzarella
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager
  • Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt
  • Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili
  • Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Pitaburger med kylling, hummus og dressing

Pitaburger med kylling, hummus og dressing

pæresalat med tørrede tranebær

Pæresalat med tørrede tranebær og dressing

billede til hjemmelavede melboller

Hjemmelavede melboller til suppe

billede med grydebrød

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

Pasta a la creme med porre og laks

Pasta a la creme med porre og laks

billede med pulled pork

Pulled pork - den bedste opskrift til ovn

beignetdej nem frituredej med øl

Beignetdej - nem frituredej med øl

billede med brun sovs i sovsekande

Brun sovs - grundopskrift

billede til bagt æblekage med smuldredej

Bagt æblekage med smuldredej

kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

Kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

billede til perlespeltsalat med varmrøget laks

Perlespeltsalat med varmrøget laks

Kringle med pistacie og kanel-:marcipanfyld

Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld

kogning af hvide asparges

Kogning af hvide asparges - guide til tilberedning

billede med rabarbertærte

Rabarbertærte - lækker tærte med rabarber

Salat med kylling, druer og valnødder

Salat med kylling, druer og valnødder

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required