Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Frikadunser i karrysovs
[the_ad id="1609"]
5
fra
2
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Aftensmad
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
45
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
Frikadunser
▢
400
g
hakket kalv og flæsk
▢
2
æg
▢
salt og friskkværnet peber
▢
½
tsk.
estragon
tørret
▢
1
tsk.
italiensk krydderi
▢
1
løg
meget finthakket
▢
vand
▢
laurbærblad
▢
1
tsk.
bouillon
Herbamare
▢
1
laurbærblad
Karrysovs
▢
1
løg
hakket
▢
20
g
smør
▢
4
spsk.
hvedemel
▢
4
dl
kogevand
fra kødbollerne
▢
1
spsk.
kalvefond
koncentreret
▢
2,5
dl
fløde
▢
¾
dl
Heinz Tomat Ketchup Curry
▢
salt og friskkværnet peber
▢
1
håndfuld
persille
til drys
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Bland alle ingredienser til dine frikadunser sammen.
Hæld vand i en gryde og tilsæt bouillon, lidt salt og laurbærblad. Bring det i kog, skru ned så det er lige under kogepunktet.
Form farsen til kødboller, lad dem simre i vandet til de kommet op til overfladen. Tag dem op med en hulske.
Smelt smør i en gryde og sauter løg til det bliver blødt og gennemsigtigt, det skal ikke tage farve.
Tilsæt hvedemelet og rør det sammen. Tilsæt væske og fløde lidt efter lidt, til det har den konsistens du ønsker.
Tilsæt koncentreret fond og Heinz Curry - og lad det småkoge i et par minutter. Smag sovsen til.
Kom dine frikadunser i karrysovs i, og lad dem varme godt igennem.
Næringsindhold
Frikadunser i karrysovs
Mængde pr. portion
Kalorier
614
% Daglig værdi*
Fedt
50
g
77
%
Mættet fedt
26
g
163
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
17
g
Kolesterol
235
mg
78
%
Natrium
1491
mg
65
%
Kalium
541
mg
15
%
Kulhydrater
18
g
6
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
8
g
9
%
Protein
23
g
46
%
Vitamin A
1370
IU
27
%
Vitamin C
7
mg
8
%
Calcium
99
mg
10
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]