• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad
billede til frikadunser i karrysovs
Lækre og nemme frikadunser i karrysovs, der er en skøn hverdagsret. Her serveret med perlespelt og dampet broccoli. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Frikadunser i karrysovs med perlespelt

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Prøv lige denne lækre opskrift på frikadunser i karrysovs. Retten er nem at lave, og den smager fremragende med perlespelt og broccoli.
  2. Opskrift på frikadunser i karrysovs
  3. Frikadunser i karrysovs
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter
5 fra 2 brugere

Prøv lige denne lækre opskrift på frikadunser i karrysovs. Retten er nem at lave, og den smager fremragende med perlespelt og broccoli.

Frikadunser i karrysovs er en anden udgave af den populære ret boller i karry, men denne version er bestemt ikke dårligere.

Her får du de lækreste frikadeller i en skøn karrysauce, og du kan servere retten med perlespelt og broccoli.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på frikadunser i karrysovs

billede til frikadunser i karrysovs

Frikadunser i karrysovs

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Frikadunser

  • 400 g hakket kalv og flæsk
  • 2 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ tsk. estragon tørret
  • 1 tsk. italiensk krydderi
  • 1 løg meget finthakket
  • vand
  • laurbærblad
  • 1 tsk. bouillon Herbamare
  • 1 laurbærblad

Karrysovs

  • 1 løg hakket
  • 20 g smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 4 dl kogevand fra kødbollerne
  • 1 spsk. kalvefond koncentreret
  • 2,5 dl fløde
  • ¾ dl Heinz Tomat Ketchup Curry
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille til drys

Sådan gør du 

  • Bland alle ingredienser til dine frikadunser sammen.
  • Hæld vand i en gryde og tilsæt bouillon, lidt salt og laurbærblad. Bring det i kog, skru ned så det er lige under kogepunktet.
  • Form farsen til kødboller, lad dem simre i vandet til de kommet op til overfladen. Tag dem op med en hulske.
  • Smelt smør i en gryde og sauter løg til det bliver blødt og gennemsigtigt, det skal ikke tage farve.
  • Tilsæt hvedemelet og rør det sammen. Tilsæt væske og fløde lidt efter lidt, til det har den konsistens du ønsker.
  • Tilsæt koncentreret fond og Heinz Curry - og lad det småkoge i et par minutter. Smag sovsen til.
  • Kom dine frikadunser i karrysovs i, og lad dem varme godt igennem.

Næringsindhold

Frikadunser i karrysovs
Mængde pr. portion
Kalorier
614
% Daglig værdi*
Fedt
 
50
g
77
%
Mættet fedt
 
26
g
163
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
235
mg
78
%
Natrium
 
1491
mg
65
%
Kalium
 
541
mg
15
%
Kulhydrater
 
18
g
6
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
23
g
46
%
Vitamin A
 
1370
IU
27
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
99
mg
10
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Frikadunser i karrysovs serveres straks sammen med perlespelt og dampet broccoli.

Du kan også servere den sammen med kartofler og evt. grønne bønner.

Se flere opskrifter

  • billede med boller i selleri
    Boller i selleri med ris eller kartofler
  • billede til italienske kødboller med pastasalat
    Italienske kødboller med pastasalat
  • løgsuppe med krydrede kødboller
    Løgsuppe med krydrede kødboller
  • billede til svenske kødboller med flødesovs og mos
    Svenske kødboller med flødesovs og mos

Mere inspiration

  • vildtragout gryderet med vildt
    Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • gammeldags oksesteg
    Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
  • coq au vin opskrift
    Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet
  • lasagne med spidskål
    Lasagne med spidskål og fisk

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
  • Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet
  • Glaserede perleløg - nem opskrift
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Pæresalat med tørrede tranebær og dressing
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Inspiration til aftensmad

billede med fyldt kalkunbryst

Fyldt kalkunbryst med mozzarella

billede til kylling i slow cooker

Opskrift på kylling i slow cooker

kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

Kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

skinkestang

Skinkestang - butterdej med skinke

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.