• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
gammeldags oksesteg
Gammeldags oksesteg er en populær og klassisk opskrift, der serveres med bagte rodfrugter. God som weekendmad til dine gæster. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter

Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en god opskrift på gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter. En lækker ret med oksebov, der er god som weekendmad og til gæster.

Gammeldags oksesteg er både en klassiker i det danske køkken, men bestemt også ved festlige lejligheder rundtom i Danmark.

Typisk laves oksestegen af oksebov eller tykkam, og i denne opskrift anvendes førstnævnte.

Se også: Helstegt oksefilet med kernetemperatur

Der er tale om en grydestegt oksesteg, og du kan servere den med disse ovnbagte rodfrugter.

Andet lækkert tilbehør er i øvrigt også glaserede perleløg, men det er op til dig. Opskriften er beregnet til fire personer. God fornøjelse.

Opskrift på gammeldags oksesteg

gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 3 timer t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg oksebov
  • 2 gulerødder skrællet og skåret groft
  • 1 pastinak skrællet og skåret groft
  • 1 stort løg skåret groft
  • 3 fed hvidløg knust
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 spsk smør og 2 spsk olivenolie, til stegning
  • 3 spsk balsamico
  • 5 dl rødvin
  • 2 dl vand

Desuden

  • 250 g champignon groft skåret
  • 1 håndfuld persille finthakket

Sauce til oksesteg

  • 1,5 dl piskefløde
  • meljævning
  • 2 tsk ribsgele
  • sovsekulør
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til gammeldags oksesteg starter du med at duppe okseboven tør med et stykke køkkenrulle.
  • Varm smør og olie op i en stegegryde og brun kødet på alle sider, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Flyt kødet over til den ene side og kom løg, hvidløg, pastinak og gulerødder i og brun det i 2-3 minutter.
  • Hæld balsamico ved og lad det koge næsten helt ind.
  • Hæld rødvin på, sammen med vand og kom rosmarin ned i.
  • Bring i kog, skru ned og læg låg på, lad din oksesteg simre i 2-2,5 timer. Vend kødet halvvejs.
  • Når kødet er helt mørt, tages det op og holdes varm.
  • Sigt stegeskyen, skum den for fedt og bring den i kog, lad den koge ind til ca. halvdelen.
  • Tilsæt fløde og lad det koge lidt ind.
  • Jævn med meljævning, til den tykkelse du ønsker det.
  • Smag sovsen til med ribsgele, salt og friskkværnet peber.
  • Kom lidt smør på en pande og svits svampene.
  • Skær kødet ud i skiver og anret det på en tallerken.
  • Kom lidt sauce over den gammeldags oksesteg, derefter svampene og drys til sidst med persille.

Næringsindhold

Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
Mængde pr. portion
Kalorier
960
% Daglig værdi*
Fedt
 
47
g
72
%
Mættet fedt
 
22
g
138
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
290
mg
97
%
Natrium
 
1556
mg
68
%
Kalium
 
1961
mg
56
%
Kulhydrater
 
25
g
8
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
82
g
164
%
Vitamin A
 
5911
IU
118
%
Vitamin C
 
15
mg
18
%
Calcium
 
102
mg
10
%
Jern
 
9
mg
50
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Gammeldags oksesteg serveres straks sammen med sovs og de bagte grøntsager.

Oksestegen kan også serveres med en god kartoffelmos, hvis du mere er til det. Kogte rosenkål passer også fint til.

Og det gør en waldorfsalat i øvrigt også.

Se også: Flæskesteg i ovn med lækker sovs

Se disse opskrifter:

  • Kålbudding med hvidkål og hakket kød
  • Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Marinade til lammekølle
  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
  • Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required