Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
[the_ad id="1609"]
5
fra
2
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Aftensmad
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
3
timer
t
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
1,5
kg
oksebov
▢
2
gulerødder
skrællet og skåret groft
▢
1
pastinak
skrællet og skåret groft
▢
1
stort
løg
skåret groft
▢
3
fed
hvidløg
knust
▢
salt og friskkværnet peber
▢
2
kviste
rosmarin
▢
2
spsk
smør
og 2 spsk olivenolie, til stegning
▢
3
spsk
balsamico
▢
5
dl
rødvin
▢
2
dl
vand
Desuden
▢
250
g
champignon
groft skåret
▢
1
håndfuld
persille
finthakket
Sauce til oksesteg
▢
1,5
dl
piskefløde
▢
meljævning
▢
2
tsk
ribsgele
▢
sovsekulør
▢
salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Til gammeldags oksesteg starter du med at duppe okseboven tør med et stykke køkkenrulle.
Varm smør og olie op i en stegegryde og brun kødet på alle sider, krydr med salt og friskkværnet peber.
Flyt kødet over til den ene side og kom løg, hvidløg, pastinak og gulerødder i og brun det i 2-3 minutter.
Hæld balsamico ved og lad det koge næsten helt ind.
Hæld rødvin på, sammen med vand og kom rosmarin ned i.
Bring i kog, skru ned og læg låg på, lad din oksesteg simre i 2-2,5 timer. Vend kødet halvvejs.
Når kødet er helt mørt, tages det op og holdes varm.
Sigt stegeskyen, skum den for fedt og bring den i kog, lad den koge ind til ca. halvdelen.
Tilsæt fløde og lad det koge lidt ind.
Jævn med meljævning, til den tykkelse du ønsker det.
Smag sovsen til med ribsgele, salt og friskkværnet peber.
Kom lidt smør på en pande og svits svampene.
Skær kødet ud i skiver og anret det på en tallerken.
Kom lidt sauce over den gammeldags oksesteg, derefter svampene og drys til sidst med persille.
Næringsindhold
Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
Mængde pr. portion
Kalorier
960
% Daglig værdi*
Fedt
47
g
72
%
Mættet fedt
22
g
138
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
18
g
Kolesterol
290
mg
97
%
Natrium
1556
mg
68
%
Kalium
1961
mg
56
%
Kulhydrater
25
g
8
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
12
g
13
%
Protein
82
g
164
%
Vitamin A
5911
IU
118
%
Vitamin C
15
mg
18
%
Calcium
102
mg
10
%
Jern
9
mg
50
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]