• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin
Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin
Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin er en dejlig og nem ret fra det italienske køkken, og den serveres med pasta og salat. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin

Del gerne opskriften:
Facebook10PinterestMessengerEmailPrintSMS
10
SHARES
Gå til opskrift

Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin er en skøn opskrift på italiensk aftensmad i fad, og retten serveres med pasta og salat.

Italiensk kylling er en skøn ret til aftensmad, men den er skam også god som gæstemad, når der rigtig skal hygges.

Samtidig er kyllingeretten ret nem at lave, og den smager altså fantastisk.

Serveres gerne med pasta, men du kan også servere stegte kartofler eller ris til den.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på italiensk kylling

Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin

Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kylling parteret i 8 stykker
  • 200 g oliven uden sten
  • 400 g cherrytomater halverede
  • 2 stilke rosmarin rosmarinnåle, finthakket
  • 3 fed hvidløg let knuste
  • 2 pepperocini små, tørrede chilipebre
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 dl hvidvin
  • 3 spsk. hvedemel blandet med salt, friskkværnet peber og lidt tørret timian, oregano og basilikum
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl kyllingen og tjek at al indmaden er taget ud. Dup den tør og parter den i 8 dele.
  • Varm olivenolie op i en dyb pande. Knus de hele fed hvidløg let med en kniv og kom dem så på panden sammen med pepperocini, der knuses let mellem fingrene. Lad det stege ved middelvarme et halv minuts tid.
  • Bland hvedemelet godt med salt, friskkværnet peber og krydderier.
  • Vend kyllingestykkerne i blandingen, kom dem på panden og brun på alle sider.
  • Når de er brunede, lægges de i et ovnfast fad, som har et låg (eller dækkes med stanniol).
  • Kog panden af med hvidvin, skru lidt op for varmen og lad det koge et par minutter. Tilsæt så oliven og rosmarin, lad det koge i endnu et par minutter.
  • Tilsæt de halverede tomater sammen med rosmarin, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt evt. lidt vand, hvis der ikke er så meget væske tilbage.
  • Hæld hele blandingen over kyllingestykkerne, læg låg på - eller dæk med stanniol - og sæt fadet med italiensk kylling i en 200 °C varm ovn i ca. 35-40 minutter, til kyllingestykkerne er møre.

Næringsindhold

Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin
Mængde pr. portion
Kalorier
586
% Daglig værdi*
Fedt
 
39
g
60
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
20
g
Kolesterol
 
122
mg
41
%
Natrium
 
1490
mg
65
%
Kalium
 
614
mg
18
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
913
IU
18
%
Vitamin C
 
26
mg
32
%
Calcium
 
67
mg
7
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Italiensk kylling serveres med kartofler, ris eller friskkogt pasta.

Server også en grøn salat og gerne noget brød til. Evt. hjemmebagt ciabattabrød.

Se i øvrigt også, hvordan du laver helstegt kylling i ovn.

Se flere italienske retter

  • billede med italiensk kalvegryde
    Italiensk kalvegryde med aubergine
  • billede med italienske kødboller i tomatsauce
    Italienske kødboller i tomatsauce
  • kylling caprese med mozzarella og tomat
    Kylling caprese med mozzarella og tomat
  • Pasta a la creme med porre og laks
    Pasta a la creme med porre og laks
  • billede med sprød kartoffelpizza
    Sprød kartoffelpizza lavet fra bunden

Se disse opskrifter:

  • Italienske kødboller med pastasalat
  • Beignetdej - nem frituredej med øl
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Wraps med kylling, avocado, bacon og mango
  • Pasta med oksekød og citronfløde

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required