• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Squashpandekager - sunde pandekager med squash
billede med squashpandekager
Lækre squashpandekager, der selvfølgelig laves med masser af squash. De skønne madpandekager kan sagtens serveres som et nemt måltid. Foto: iStock.com.

Squashpandekager - sunde pandekager med squash

Del gerne opskriften:
Facebook18PinterestMessengerEmailPrintSMS
18
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på squashpandekager. Det er lækre og nemme madpandekager, som laves med squash. Smager himmelsk godt.

Squashpandekager er altid et sikkert hit, og de sunde madpandekager med squash er gode til en frokost eller et let måltid som aftensmad.

Pandekagerne indeholder selvfølgelig en del squash, men også lidt feta og persille, og de mætter faktisk ganske fint.

Som det lette måltid kan de serveres med lidt brød og aioli, og du får ca. 8 stk. ud af denne opskrift.

Prøv også de lækre squashfrikadeller.

Opskrift på squashpandekager

billede med squashpandekager

Sunde squashpandekager

4.67 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 8 stk.

Ingredienser

  • 1 squash skåret i tern
  • 1 rødløg hakket
  • 100 g feta skåret i små tern
  • 4 spsk. persille hakket
  • 4 spsk. basilikum hakket
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron friskrevet skal af 1 økologisk citron
  • 30 g hvedemel
  • 2 æg
  • olivenolie til stegning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm olivenolie op på en pande og sauter løg til de bliver bløde.
  • Tilsæt squash og steg videre et par minutter, de skal være nok, men de skal stadig have lidt bid. Krydr med ganske lidt salt og friskkværnet peber.
  • Tag af varmen og lad det køle helt af.
  • Pisk æg sammen med hvedemel, tilsæt derefter feta, citronskal, squash-blandingen og lidt salt og friskkværnet peber (pas på med saltet, fordi fetaen også er ret salt). Rør det godt sammen.
  • Kom olie på en pande så hele bunden er dækket og læg så squash-blandingen på i klatter med en spiseske.
  • Steg de lækre squashpandekager ved middel varme, et par minutter på hver side (vend dem kun en gang, da de er lidt skrøbelige), til de er gyldne.
  • Når dine pandekager med squash er gyldne på begge sider, lægges de på fedtsugende papir, inden de lægges på et fad.

Næringsindhold

Sunde squashpandekager
Mængde pr. portion
Kalorier
176
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
52
mg
17
%
Natrium
 
454
mg
20
%
Kalium
 
391
mg
11
%
Kulhydrater
 
17
g
6
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
10306
IU
206
%
Vitamin C
 
26
mg
32
%
Calcium
 
124
mg
12
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigstegte squashpandekager serveres straks, og tilbehør kan som sagt være lidt brød og aioli eller anden dressing.

Du kan også servere de skønne madpandekager med squash sammen med laks eller rejer.

Se flere opskrifter:

Pandekager med nem pandekagedej

Opskrift på amerikanske pandekager

Madpandekager - de nemme og lækre uden sukker

Lækre blomkålspandekager som vegetar aftensmad

Se disse opskrifter:

  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Lammekoteletter med chili og sorte oliven
  • Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Beignetdej - nem frituredej med øl
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required