Her er den bedste opskrift på lammekoteletter med chili og sorte oliven. En skøn lammekotelet med masser af smag. Retten er god som gæstemad.
Denne opskrift på lammekoteletter er fremragende som nem og hurtig gæstemad med masser af smag.
Lammekoteletterne er tilberedt sammen med blandt andet chili og sorte oliven, og fremgangsmåden er altså virkelig nem. Og hurtig.
Der er beregnet tre koteletter af lam pr. person, men det kan du jo selv justere til. Udover det anbefalede tilbehør længere nede, kan lammekoteletterne også serveres med dampede sukkerærter eller almindelige ærter.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på lammekoteletter

Ingredienser
- 12 lammekoteletter med ben
- 3 fed hvidløg i tynde skiver
- 1 tsk. chiliflager tørrede
- 1 tsk. oregano tørret
- 1 citron skal og saft af 1 citron
- 1 tsk. flagesalt
- 15 oliven sorte, udstenede og skåret i skiver
- 1 chili rød, udkernet og finthakket (kan udelades)
Fremgangsmåde
- Bank lammekoteletter lidt flade med hånden eller (forsigtigt) med en kødhammer.
- Læg dem i et lag i en stor bradepande eller lign.
- Hæld 4 spsk. olivenolie ud over dem sammen med hvidløgsskiver, chiliflager, oregano, revet citronskal og -saft.
- Drys med salt og oliven, vend det hele godt rundt, så alle sider på lammekoteletterne er dækket med marinade.
- Dæk bradepanden med film og lad den stå på køkkenbordet i 20 minutter.
- Opvarm 2 spsk. olivenolie på en stor stegepande.
- Tør overskydende marinade af lammekoteletterne (gem marinaden til senere) og steg dem i 1-2 minutter på hver side ved høj varme.
- Skru ned for varmen til middel og hæld den resterende marinade over de nu afbrunede koteletter.
- Tilsæt 2 spsk. vand og steg dem i 5 minutter mere.
- De lækre lammekoteletter er nu rosastegte, giv dem lidt længere hvis de ønskes gennemstegte.
Næringsindhold
Noter
De stegte lammekoteletter serveres straks sammen med smørstegte kartofler og evt. en kold sauce, som du får opskriften på her.
Kold sauce med røget paprika
creme fraiche 18%
presset hvidløg
salt, friskkværnet peber
lidt røget paprika
Bland det hele sammen og smag den til. Den røgede paprika giver en helt fantastisk smag til lammekoteletterne.
Kom med din kommentar