• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Lammekoteletter med chili og sorte oliven
billede til lammekoteletter med chili og sorte oliven
Lækre lammekoteletter med chili og sorte oliven, der serveres sammen med stegte kartofler og en kold sauce med røget paprika. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Lammekoteletter med chili og sorte oliven

Opdateret: 12. sep 2022 · Udgivet: 12. sep 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på lammekoteletter med chili og sorte oliven. En skøn lammekotelet med masser af smag. Retten er god som gæstemad.

Denne opskrift på lammekoteletter er fremragende som nem og hurtig gæstemad med masser af smag.

Lammekoteletterne er tilberedt sammen med blandt andet chili og sorte oliven, og fremgangsmåden er altså virkelig nem. Og hurtig.

Der er beregnet tre koteletter af lam pr. person, men det kan du jo selv justere til. Udover det anbefalede tilbehør længere nede, kan lammekoteletterne også serveres med dampede sukkerærter eller almindelige ærter.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på lammekoteletter

billede til lammekoteletter med chili og sorte oliven

Lammekoteletter med chili og sorte oliven

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 12 lammekoteletter med ben
  • 3 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 tsk. chiliflager tørrede
  • 1 tsk. oregano tørret
  • 1 citron skal og saft af 1 citron
  • 1 tsk. flagesalt
  • 15 oliven sorte, udstenede og skåret i skiver
  • 1 chili rød, udkernet og finthakket (kan udelades)
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bank lammekoteletter lidt flade med hånden eller (forsigtigt) med en kødhammer.
  • Læg dem i et lag i en stor bradepande eller lign.
  • Hæld 4 spsk. olivenolie ud over dem sammen med hvidløgsskiver, chiliflager, oregano, revet citronskal og -saft.
  • Drys med salt og oliven, vend det hele godt rundt, så alle sider på lammekoteletterne er dækket med marinade.
  • Dæk bradepanden med film og lad den stå på køkkenbordet i 20 minutter.
  • Opvarm 2 spsk. olivenolie på en stor stegepande.
  • Tør overskydende marinade af lammekoteletterne (gem marinaden til senere) og steg dem i 1-2 minutter på hver side ved høj varme.
  • Skru ned for varmen til middel og hæld den resterende marinade over de nu afbrunede koteletter.
  • Tilsæt 2 spsk. vand og steg dem i 5 minutter mere.
  • De lækre lammekoteletter er nu rosastegte, giv dem lidt længere hvis de ønskes gennemstegte.

Næringsindhold

Lammekoteletter med chili og sorte oliven
Mængde pr. portion
Kalorier
876
% Daglig værdi*
Fedt
 
36
g
55
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
386
mg
129
%
Natrium
 
969
mg
42
%
Kalium
 
1670
mg
48
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
126
g
252
%
Vitamin A
 
296
IU
6
%
Vitamin C
 
22
mg
27
%
Calcium
 
82
mg
8
%
Jern
 
12
mg
67
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De stegte lammekoteletter serveres straks sammen med smørstegte kartofler og evt. en kold sauce, som du får opskriften på her.

Kold sauce med røget paprika

creme fraiche 18%

presset hvidløg

salt, friskkværnet peber

lidt røget paprika

Bland det hele sammen og smag den til. Den røgede paprika giver en helt fantastisk smag til lammekoteletterne.

Se flere lækre opskrifter

  • billede med braiseret oksebov
    Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret
  • billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin
    Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin
  • Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat
    Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat
  • billede med glaseret skinke
    Kogt glaseret skinke i ovn - nem opskrift
  • billede med svinemørbrad med estragon- og flødesauce
    Svinemørbrad med estragon- og flødesauce

Se disse opskrifter:

  • Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Kalkungryde med grønne peberkorn
  • Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid
  • Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan
  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

tilbehør til steg kartofler med rosenkål og bacon

Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

billede med chokolademousse

Chokolademousse - nem opskrift

et billede med koteletter i fad

Koteletter i fad med grønsager og ris

billede med frokostbrød

Frokostbrød med yoghurt og kerner

billede til bagte løg i ovn

Karamelliserede bagte løg i ovn - nem opskrift

billede med spejlæg

Sådan laver du spejlæg på panden

billede med æbleflæsk

Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift

billede med creme brulee

Hjemmelavet creme brulee med sprødt sukkerlåg

billede med hvidløgsbrød

Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg

billede til æggemuffins med bacon

Æggemuffins med bacon

billede med verdens nemmeste bananpandekager

Bananpandekager

Sund peberfrugtsalat med tomat og agurk

billede til cremet champignonsauce

Cremet champignonsauce med rødvin

billede med hjemmelavede crabcakes

Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse

Oksekød med sursød peberrodssauce

Oksekød med sursød peberrodssauce

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required