Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Lammekoteletter med chili og sorte oliven
[the_ad id="1609"]
5
fra 1 bruger
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Aftensmad
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
1
time
t
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
12
lammekoteletter
med ben
▢
3
fed
hvidløg
i tynde skiver
▢
1
tsk.
chiliflager
tørrede
▢
1
tsk.
oregano
tørret
▢
1
citron
skal og saft af 1 citron
▢
1
tsk.
flagesalt
▢
15
oliven
sorte, udstenede og skåret i skiver
▢
1
chili
rød, udkernet og finthakket (kan udelades)
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Bank lammekoteletter lidt flade med hånden eller (forsigtigt) med en kødhammer.
Læg dem i et lag i en stor bradepande eller lign.
Hæld 4 spsk. olivenolie ud over dem sammen med hvidløgsskiver, chiliflager, oregano, revet citronskal og -saft.
Drys med salt og oliven, vend det hele godt rundt, så alle sider på lammekoteletterne er dækket med marinade.
Dæk bradepanden med film og lad den stå på køkkenbordet i 20 minutter.
Opvarm 2 spsk. olivenolie på en stor stegepande.
Tør overskydende marinade af lammekoteletterne (gem marinaden til senere) og steg dem i 1-2 minutter på hver side ved høj varme.
Skru ned for varmen til middel og hæld den resterende marinade over de nu afbrunede koteletter.
Tilsæt 2 spsk. vand og steg dem i 5 minutter mere.
De lækre lammekoteletter er nu rosastegte, giv dem lidt længere hvis de ønskes gennemstegte.
Næringsindhold
Lammekoteletter med chili og sorte oliven
Mængde pr. portion
Kalorier
876
% Daglig værdi*
Fedt
36
g
55
%
Mættet fedt
14
g
88
%
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
15
g
Kolesterol
386
mg
129
%
Natrium
969
mg
42
%
Kalium
1670
mg
48
%
Kulhydrater
4
g
1
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
1
g
1
%
Protein
126
g
252
%
Vitamin A
296
IU
6
%
Vitamin C
22
mg
27
%
Calcium
82
mg
8
%
Jern
12
mg
67
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]