• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Ovnbagte kartoffelbåde - nemme kartofler i ovn
billede til ovnbagte kartoffelbåde
Lækre og ovnbagte kartoffelbåde, der laves af bagekartofler. Passer som tilbehør til mange retter. Foto: iStock.com.

Ovnbagte kartoffelbåde - nemme kartofler i ovn

Opdateret: 24. jan 2023 · Udgivet: 22. dec 2022 af Newyorker By Heart ·

billede til ovnbagte kartoffelbåde

Ovnbagte kartoffelbåde

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 bagekartofler skåret i både
  • 4 spsk. olivenolie
  • flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bagekartofler skåres i både og skylles i koldt vand. Duppes tørre. Du behøver ikke skrælle kartoflerne.
  • Fordel dine kartoffelbåde på en bageplade med bagepapir.
  • Dryp med olivenolie og vend godt rundt. Kan også drysses med tørret timian, hvidløgspulver, paprika eller hvad du synes.
  • Drys med flagesalt og sæt i en 200 °C varm ovn (varmluft) i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre.

Næringsindhold

Ovnbagte kartoffelbåde
Mængde pr. portion
Kalorier
278
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Natrium
 
593
mg
26
%
Kalium
 
842
mg
24
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
4
IU
0
%
Vitamin C
 
39
mg
47
%
Calcium
 
24
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på ovnbagte kartoffelbåde, der er super nemme at lave. Kartoffelbådene laves hurtigt af bagekartofler.

Ovnbagte kartoffelbåde er noget af det mest populære tilbehør til kødretter, og her er de lavet med store bagekartofler.

Kartoflerne skæres i både, som derefter skylles i koldt vand og tørres af.

Du kan også anvende andre kartofler end bagekartofler, men her kan bagetiden så være lidt kortere. Stik eventuelt i kartoffelbådene for at tjekke om de er møre.

Opskrift på ovnbagte kartoffelbåde

billede til ovnbagte kartoffelbåde

Ovnbagte kartoffelbåde

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 bagekartofler skåret i både
  • 4 spsk. olivenolie
  • flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bagekartofler skåres i både og skylles i koldt vand. Duppes tørre. Du behøver ikke skrælle kartoflerne.
  • Fordel dine kartoffelbåde på en bageplade med bagepapir.
  • Dryp med olivenolie og vend godt rundt. Kan også drysses med tørret timian, hvidløgspulver, paprika eller hvad du synes.
  • Drys med flagesalt og sæt i en 200 °C varm ovn (varmluft) i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre.

Næringsindhold

Ovnbagte kartoffelbåde
Mængde pr. portion
Kalorier
278
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Natrium
 
593
mg
26
%
Kalium
 
842
mg
24
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
4
IU
0
%
Vitamin C
 
39
mg
47
%
Calcium
 
24
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De ovnbagte kartoffelbåde serveres straks som tilbehør til alt fra bøffer til okseculotte, oksemørbrad og meget andet.

Se flere opskrifter

  • billede med pommes frites
    Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
  • kartoffel porre suppe opskrift
    Kartoffel porre suppe med bacon og purløg
  • fløjlsblød kartoffelmos
    Kartoffelmos - lækker og luftig
  • bagte kartofler bagekartofler
    Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

Se disse opskrifter:

  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

vildtragout gryderet med vildt

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

billede med gammeldags franskbrød

Franskbrød

billede med hjemmelavede hvidløgsflutes

Opskrift på hjemmelavet hvidløgsflute

billede med chili con carne chiligryde

Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød

krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

Krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

billede med råcreme og frugtsalat

Opskrift på råcreme og frugtsalat

kokosmuffins med kakao

Lækre kokosmuffins med kakao

billede til opskrifter med svinemørbrad

Opskrifter med svinemørbrad - retter med mørbrad

tærte med bacon og broccoli

Tærte med bacon og broccoli

billede til kalvebøffer med kantareller og dijondressing

Kalvebøffer med kantareller og dijondressing

glaseret hamburgerryg

Sådan laver du glaseret hamburgerryg

billede til baconruller med tomatsauce

Baconruller med tomatsauce og pasta

et billede med bacon i ovn

Bacon i ovn - sprøde ovnstegte baconskiver

billede med kartoffelroulade

Lækker kartoffelroulade med persillepesto

billede til ovnbagte kartofler med majsmel

Ovnbagte kartofler med majsmel

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required