• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Ovnbagte kartoffelbåde - nemme kartofler i ovn
billede til ovnbagte kartoffelbåde
Lækre og ovnbagte kartoffelbåde, der laves af bagekartofler. Passer som tilbehør til mange retter. Foto: iStock.com.

Ovnbagte kartoffelbåde - nemme kartofler i ovn

Opdateret: 24. jan 2023 · Udgivet: 22. dec 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på ovnbagte kartoffelbåde, der er super nemme at lave. Kartoffelbådene laves hurtigt af bagekartofler.

Ovnbagte kartoffelbåde er noget af det mest populære tilbehør til kødretter, og her er de lavet med store bagekartofler.

Kartoflerne skæres i både, som derefter skylles i koldt vand og tørres af.

Du kan også anvende andre kartofler end bagekartofler, men her kan bagetiden så være lidt kortere. Stik eventuelt i kartoffelbådene for at tjekke om de er møre.

Opskrift på ovnbagte kartoffelbåde

billede til ovnbagte kartoffelbåde

Ovnbagte kartoffelbåde

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 bagekartofler skåret i både
  • 4 spsk. olivenolie
  • flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bagekartofler skåres i både og skylles i koldt vand. Duppes tørre. Du behøver ikke skrælle kartoflerne.
  • Fordel dine kartoffelbåde på en bageplade med bagepapir.
  • Dryp med olivenolie og vend godt rundt. Kan også drysses med tørret timian, hvidløgspulver, paprika eller hvad du synes.
  • Drys med flagesalt og sæt i en 200 °C varm ovn (varmluft) i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre.

Næringsindhold

Ovnbagte kartoffelbåde
Mængde pr. portion
Kalorier
278
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Natrium
 
593
mg
26
%
Kalium
 
842
mg
24
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
4
IU
0
%
Vitamin C
 
39
mg
47
%
Calcium
 
24
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De ovnbagte kartoffelbåde serveres straks som tilbehør til alt fra bøffer til okseculotte, oksemørbrad og meget andet.

Se flere opskrifter

  • billede med pommes frites
    Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
  • kartoffel porre suppe opskrift
    Kartoffel porre suppe med bacon og purløg
  • fløjlsblød kartoffelmos
    Kartoffelmos - lækker og luftig
  • bagte kartofler bagekartofler
    Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

Se disse opskrifter:

  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Chokolade Pavlova med banan, jordbær og kiwi

Chokolade Pavlova med frugt og bær

et billede med twix cookies

Du vil knuselske disse Twix cookies

pæresalat med tørrede tranebær

Pæresalat med tørrede tranebær og dressing

billede til kanelbrød med rosiner

Kanelbrød med rosiner (julebrød)

billede til ungarsk kartoffelsuppe

Ungarsk kartoffelsuppe med paprika

billede med hindbærroulade

Lækker hindbærroulade på 20 minutter

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

billede med orangesnegle

Orangesnegle med appelsin og nougat

billede med millionbøf

Millionbøf med kartoffelmos - lækker opskrift

pastafad med champignon, kylling og frisk spinat

Pastafad med champignon, kylling og spinat 

chokoladetærte med karamel og marcipan

Chokoladetærte med karamel og marcipan

et billede med koteletter i fad

Koteletter i fad med grønsager og ris

billede med squashfrikadeller

Verdens bedste squashfrikadeller

kogning af hvide asparges

Kogning af hvide asparges - guide til tilberedning

billede til kylling i stegepose

Kylling i stegepose med citron og rosmarin

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required